Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica Bánovce je kvôli nedostatku lekárov nútená zatvoriť detské oddelenie

25.11.2019

Nemocnica Bánovce, tretia súkromná nemocnica, je nútená zatvoriť tamojšie detské oddelenie. Na základe rozhodnutia vedenia nemocnice by k definitívnemu ukončeniu činnosti oddelenia malo dôjsť k 1. decembru 2019. Dôvodom tohto rozhodnutia je nedostatočná obsadenosť oddelenia pacientami a akútny nedostatok kvalifikovaných lekárov, s ktorým nemocnica bojuje takmer tri roky. Za posledné obdobie odišli štyri lekárky na materskú, jediný atestovaný lekár odchádza do dôchodku. Táto situácia je, bohužiaľ, odrazom aktuálneho stavu v rámci celého Slovenska i strednej Európy s kritickým nedostatkom lekárov, špeciálne v oblasti pediatrie. Jediným možným riešením je okamžité systémové opatrenie na zvýšenie počtu kvalifikovaných lekárov. Bez neho sa tento problém bude do budúcnosti prehlbovať.

Aktuálna situácia je vyústením dlhodobého problematického stavu na detskom oddelení Nemocnice Bánovce.  Tento stav pretrváva posledné tri roky, a to aj napriek enormnému úsiliu a osobnej snahe vedenia nemocnice, ako aj lekárov situáciu riešiť. Nemocnica doposiaľ nedostatok lekárov – pediatrov zabezpečovala prostredníctvom výpomoci lekárov z nemocníc v Partizánskom, Topoľčanoch, Trenčíne a Bojniciach. Podobná, veľmi zlá situácia s personálnym stavom lekárov je však aj v uvedených zdravotníckych zariadeniach, takže s touto pomocou už nie je možné počítať.

O kritickej situácii v Nemocnici Bánovce boli priebežne informovaní aj zástupcovia mesta, ako aj krajský odborník pre pediatriu. Po vzájomnej dohode preberú starostlivosť o detských pacientov nemocnice v Topoľčanoch a Partizánskom.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL