Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica Bánovce začala testovanie na koronavírus COVID-19

27.4.2020

Nemocnica Bánovce, 3.súkromná nemocnica s.r.o. , člen skupiny AGEL, začne od utorka 28. apríla, komerčné testovanie samoplatcov na prítomnosť ochorenia COVID-19. Otestovať sa v nemocnici bude možné v stanovených termínoch. Cena testu je 65 EUR.

O testovanie už prejavili záujem prvé desiatky klientov. ,,Pacienti nás začali oslovovať s takouto požiadavkou, ide najmä o cezhraničných pracovníkov, obyvateľov Bánoviec a okolia a pracovníkov domovov sociálnych služieb. Tiež sú to tí klienti, ktorí chcú mať istotu, že nemajú koronavírus, ale momentálne nie sú indikovaní na test na základe oficiálne zadefinovaných kritérií hlavním hygienikom SR. Záujem o testovanie majú aj firmy, ktoré by chceli otestovať svojich zamestnancov. Rozhodli sme sa preto aj v našej nemocnici ponúknuť možnosť otestovať sa priamo u nás, v na to určenom priestore a vo vyhradenom čase,“ hovorí riaditeľka  Nemocnica Bánovce MUDr. Mina Bobocká.

V odberovom mieste priamo v nemocnici sa realizujú dva druhy odberov:

  1. Odbery pre samoplatcov, ktorí sa na spoplatnené otestovanie musia vopred objednať na telefónnom čísle 0915 575 397. Poplatok 65 EUR za komerčné otestovanie sa uhrádza priamo u zamestnankyne na triáži pri vstupe do nemocnice.
     
  2. Odbery  pre indikovaných pacientov po vyšetrení a na základe odporučenia obvodného      lekára, alebo špecialistu podľa platného nariadenia Ministerstva zdravotníctva SR. V praxi to znamená, že lekár vypíše žiadanku a pacienti prichádzajú na určené odberové miesto v presne stanovenom čase, ktorý im bol pridelený.  Tieto odbery sú hradené zdravotnou poisťovňou.

V odberovom mieste Nemocnice Bánovce sa realizuje len odber vzorky z nosa a hrdla. Odberov sa týkajú aj špeciálne požiadavky - výter je najvhodnejšie robiť ráno nalačno a pacienti by nemali predtým jesť a piť, mali by prísť bez predchádzajúceho použitia kloktadiel, zubnej pasty alebo iných dezinfekcií, nefajčiť ani elektronické cigarety, nesmie sa žuť žuvačka, používať kvapky alebo spreje do nosa a hrdla.  Vzorky sa po odbere odošlú do laboratória AGELLAB v Nemocnici Zvolen. Výsledky budú najneskôr do 48 hodín. Vedenie Nemocnice Bánovce zároveň ďakuje primátorke mesta a mikroregiónu Bánovecko, starostke obce Uhrovec a združeniu obce Uhrovskej doliny a mikroregiónu Podhorie za sponzorský dar, ktorý obsahoval osobné ochranné pracovné pomôcky ako rúška a plášte.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL