Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Rehabilitácia v Nemocnici Bánovce funguje takmer naplno, opatrenia ale naďalej platia

5.6.2020

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie v Nemocnici Bánovce, 3. súkromná nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, zaznamenalo po uvoľnení epidemiologickej situácie zvýšený počet pacientov. Pacienti, ktorí ale majú vážnejšie problémy, navštevovali lekárov pravidelne aj počas posledných dvoch mesiacov.

Počas vyhlásenia núdzového stavu postupovali v nemocnici podľa platných metodických usmernení. Ambulancia bola pozastavená od polovice marca, momentálne ale funguje naplno.  ,,Pacienti sa u nás môžu objednať telefonicky alebo osobne priamo v ambulancii. Objednávame ich s takým časovým rozostupom, aby boli dodržané všetky opatrenia a hygienické zásady. Záujem pacientov o rehabilitácie je veľký, preto odporúčame objednať sa s adekvátnym časovým predstihom,“ hovorí MUDr. Ivan Tӧrӧk, primár Fyziatricko-rehabilitačného oddelenia. Od 8. júna bude otvorená aj lôžková časť oddelenia, prví pacienti sú už objednaní na hospitalizáciu.

Samozrejmosťou je aj v Nemocnici Bánovce naďalej používanie osobných ochranných pomôcok na prekrytie horných dýchacích ciest, ako je napríklad rúško alebo šatka. Hygiena rúk ostáva základom pri prevencii vzniku a šírenia sa ochorenia ich umytím alebo použitím dezinfekčného prípravku na ruky. Pri vstupe do nemocnice sa nachádza tiež triáž.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL