Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

V bánovskej nemocnici dnes oslavujú lekári ,,svoj deň“

1.10.2020

Sú tu pre nás vtedy, keď sme chorí a je nám najťažšie. Obetavo sa o nás starajú a robia všetko možné aj nemožné, aby nám, pacientom, pomohli a aby nám uľavili. Ich práca je mimoriadne náročná, vyžaduje si stopercentné sústredenie, profesionalitu, ale aj veľkú mieru ľudskosti. Byť lekárom je celoživotné poslanie a práve im patrí dnešný Medzinárodný deň lekárov. V Nemocnici AGEL Bánovce pracuje 32 lekárov, ktorí sa denne starajú o to najdôležitejšie, čo máme – o naše zdravie.

V bánovskej nemocnici poskytujú zdravotnú starostlivosť pre takmer 39-tisíc obyvateľov spádovej oblasti. Celkovo tu na plný či čiastočný úväzok pracuje 32 lekárov, z toho 19 žien a 13 mužov. ,,Niektorí z nich u nás pracujú aj desiatky rokov, v uplynulom roku sme rozšírili svoj tím o ďalších dvoch lekárov. Momentálne potrebujeme rádiológa a na Oddelenie fyziatrie a balneológie,“ hovorí HR manažér nemocnice Ing. Vladimír Záborský.

Pracovať ako lekárka a denne zachraňovať životy si vybrala za svoje povolanie i poslanie aj MUDr. Katarína Kollárová z oddelenia dlhodobo chorých. ,,Toto povolanie ma fascinovalo od útleho veku, pomoc druhým pre mňa znamená všetko. Pátranie prečo, ako  pomáhať ľudom v ťažkých časoch, akým je choroba, je pre mňa práca snov. Už odkedy som nastúpila do prvého ročníka na lekárskej fakulte, som vedela, že práve empatia a záujem o ľudí ma bude sprevádzať mojím životom a toto povolanie bude pre mňa predstavovať celoživotné zadosťučinenie. Nie je deň, kedy by som moje rozhodnutie stať sa lekárom, oľutovala. Liečiť, uzdravovať a pomáhať nie je pre mňa povolanie, ale poslanie, za ktoré som veľmi vďačná. Moje poznatky a vedomosti sa snažím odovzdať ďalšej generácií lekárov, hovorí. Riaditeľka nemocnice MUDr. Mina Bobocká ju dopĺňa: ,,Pochádzam z lekárskej rodiny, moja matka, otec, teta aj sestra sú lekári. Vždy sa v našej rodine hovorilo o lekárskom prostredí a s ním súvisiacich témach. Preto i neskoršie absolvované štúdium na lekárskej fakulte bolo pre mňa akýmsi pokračovaním môjho dievčenského sna. Po ukončení štúdia a nastúpení do praxe som sa nakoniec našla v odbore geriatria, a to aj napriek tomu, že tento odbor a starostlivosť o starých a nevyliečiteľne chorých nepatrí k odborom, ktorý by bol mladými lekármi vyhľadávaný. Aj s odstupom času môžem konštatovať, že som si vybrala správne a svoje rozhodnutie neľutujem. Najradšej mám pocit, keď dokážem ako lekárka zlepšovať kvalitu života všetkým, ktorí to skutočne potrebujú. Po niekoľkých rokoch práce na geriatrickom oddelení som pochopila medicínu ako celok. Vďaka geriatrii som sa naučila, že treba chápať ochorenie a utrpenie ťažko chorých v kontexte celého ich života. Niekedy stačí len obyčajné pohladenie, úsmev, záujem a pacienti spolupracujú intenzívnejšie a takto sa spoločné dielo lepšie darí. A to je to, čo ma naozaj napĺňa a teší v mojej práci.“

Nemocnica AGEL Bánovce poskytuje odbornú zdravotnú starostlivosť v 4 všeobecných ambulanciách, v 15 odboroch špecializovanej ambulantnej starostlivosti, na 3 oddeleniach spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek, na 118 lôžkach akútnej lôžkovej starostlivosti v základných odboroch a na 50 lôžkach klinickej starostlivosti oddelenia dlhodobo chorých.

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL