Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

V bánovskej nemocnici urobili v decembri takmer 6400 testov na koronavírus

13.1.2021

V Nemocnici AGEL Bánovce prebieha testovanie na koronavírus v plnom prúde už niekoľko mesiacov. Testuje sa nielen PCR metódou, ale aj antigénovými testami. V decembri zdravotníci uskutočnili celkovo takmer 6400 sterov.

„Mimoriadne veľký záujem je o antigénové testy, dokonca sme kvôli tomu pred Vianocami predĺžili odberové hodiny o tri hodiny. V decembri sme vykonali 5780 antigénových testov a 610 PCR testov,“ vysvetľuje PhDr. Andrea Kusá,  zástupkyňa námestníčky pre ošetrovateľstvo Nemocnice AGEL Bánovce.

V týchto dňoch už nie je výnimkou, že na testovanie prídu rodičia aj s deťmi, alebo všetky vekové skupiny. ,,Deti približne od 3-4 rokov chodia pomerne často, mali sme aj dieťa vo veku 1 rok. Na PCR testovanie k nám takisto chodia aj deti indikované na odber, odosielané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva vo veku od 1 roka, najmladšie sme mali niekoľkomesačné bábätko, ktoré malo podstúpiť plánovaný operačný zákrok a z toho dôvodu bol potrebný negatívny PCR test. Ale naopak, chodia aj starší ľudia aj nad 85 rokov. Párkrát sa dokonca stalo, že sme robili výter vo vozidle, ktorým  priviezli príbuzní  na výter imobilného pacienta, hovorí PhDr. Andrea Kusá. Bánovskí zdravotníci si na pacientov sťažovať nemôžu, sú trpezliví a pokojne čakajú v rade.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL