Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica už zaočkovala prvých 300 záujemcov o očkovanie

20.1.2021

Nemocnica AGEL Bánovce sa zaradila medzi tie, ktoré už zrealizovali očkovanie svojich zamestnancov, ktorí o vakcináciu proti koronavírusu prejavili záujem. Od piatku sa dalo zaočkovať takmer 160 zamestnancov nemocnice, následne boli zaočkovaní aj ďalší pracovníci kritickej infraštruktúry. Všetkých 300 vakcín nemocnica plne využila.

Prvou zaočkovanou v Nemocnici AGEL Bánovce bola služobne najstaršia lekárka MUDr. Klára Grygová (81 rokov). „Keďže mám tri deti, vnúčatá a 83-ročného manžela, navyše v rodine sme mali úmrtie na koronavírus, tak som sa rozhodla dať zaočkovať. Nechcem totiž nikoho nakaziť. V ambulancii sme tiež mali opakovane pozitívnych ľudí, takže nám aj priamo hrozila nákaza. Poviem pravdu, že nákazy sa bojíme, preto bolo pre nás očkovanie veľmi dôležité. Asi 6 hodín po očkovaní ma mierne bolelo miesto vpichu, okrem toho som to zvládla bez akýchkoľvek komplikácií.“ Vakcináciu má v nemocnici na starosti MUDr. Anna Zelenáková, aj ona absolvovala očkovanie medzi prvými. „Patrím do rizikovej skupiny, preto som možnosť dať sa zaočkovať využila. V zmysle piateho prikázania „nezabiješ“ chcem chrániť seba, zdravie svojich blízkych a v neposlednom rade pacientov, s ktorými prídem do kontaktu. Po očkovaní som sa cítila dobre, okrem bolesti v mieste vpichu som nepociťovala žiadne nežiadúce účinky, nebola som nijak obmedzená v bežnom fungovaní.“

Podľa riaditeľky nemocnice MUDr. Miny Bobockej je skupina tých, ktorí očkovanie odmietli veľmi malá. ,,Sú to predovšetkým mladší kolegovia, veľká väčšina našich zdravotníkov sa očkovať dala. Naša nemocnica je zároveň vakcinačným centrom, to znamená, že v ďalších fázach budeme očkovať aj nezdravotníckych pracovníkov a verejnosť,“ dodala MUDr. Bobocká.  

Jednoznačný názor  na očkovanie má aj primár Oddelenia Fyziológie, balneológie a liečebnej rehabilitácie MUDr. Ivan Török. „Očkovanie je osvedčená metóda, ktorou možno zabrániť infekčným chorobám. Aj vďaka očkovaniu je naša generácia ochránená od chorôb, akými sú záškrt, tetanus, osýpky či čierny kašeľ, takže o ňom netreba vôbec pochybovať, lebo len ním môžeme dosiahnuť to, že sa pandémie zbavíme. Čím skôr sa zaočkujeme, tým skôr budeme opäť žiť život ako predtým. Nad tým, či sa dám očkovať, som nerozmýšľal ani chvíľu, bolo to pre mňa úplne samozrejmé. Pocity po očkovaní som mal dobré a nezaznamenal som žiadne vedľajšie účinky.“

Nemocnica je subjektom hospodárskej mobilizácie, takže momentálne poskytuje len  akútnu zdravotnú starostlivosť. ,,V normálnom režime funguje naše Oddelenie dlhodobo chorých a interné oddelenie, samozrejme za prísnych protiepidemiologických opatrení, a stále u nás platí zákaz návštev,“ objasnila riaditeľka nemocnice.

K dnešnému dňu nemocnica eviduje 12  covid pozitívnych zamestnancov, v karanténe sú ďalší dvaja zdravotníci. Pacientov s koronavírusom je na covid oddelení tohto času  20, ďalší 4 sú v karanténe.  

V nemocnici pokračuje aj bezplatné antigénové a PCR testovanie v mobilnom odberovom mieste.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL