Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica AGEL Bánovce naďalej obmedzuje činnosť oddelenia dlhodobo chorých

15.2.2021

Nemocnica AGEL Bánovce naďalej bojuje s vážnym nedostatkom svojich zamestnancov, ktorých vyše tri desiatky sú aktuálne mimo výkonu svojej práce. To je hlavný dôvod, prečo sa musí aj naďalej obmedziť prevádzka oddelenia dlhodobo chorých. Vedenie nemocnice sa zo všetkých síl snaží udržať chod nemocnice a poskytnúť zdravotnú starostlivosť tak covidovým, ako aj necovidovým pacientom.

K „dnešnému dňu máme výpadok 33 našich zamestnancov, ktorí sú na PN, z nich 21 má potvrdený koronavírus covid-19. Zamestnancov v karanténe v tejto chvíli nemáme,“ informovala riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mína Bobocká s tým, že to je aj hlavný dôvod dočasného uzatvorenia oddelenia dlhodobo chorých. Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť 18 pacientom s koronavírusom, 2 ďalší sú suspektní. 

„Za minulý týždeň nemocnica vykonala 264 PCR testov, u 43 testovaných sa potvrdil koronavírus. Antigénové testovanie absolvovalo 600 záujemcov, 28 malo pozitívny výsledok.

Nemocnica pokračuje aj vo vakcinácii svojich zamestnancov proti covid-19. „V závere týždňa sme reočkovali druhou dávkou vakcíny 200 našich zamestnancov, dnes podstúpi očkovanie druhou dávkou ďalších 100.

V zmysle protipandemických opatrení v nemocnici stále platí zákaz návštev a vykonávajú sa len urgentné operačné zákroky.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL