Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica obnovila činnosť oddelenia dlhodobo chorých

10.3.2021

Nemocnica AGEL Bánovce od 8. marca 2021 obnovila poskytovanie zdravotnej starostlivosti na Oddelení dlhodobo chorých. To bolo z dôvodu vysokého počtu covid pozitívnych zamestnancov a nedostatku zdravotníkov, ktorí by sa o pacientov mohli starať, dočasne zatvorené od 1. februára. Od včera teda oddelenie funguje v plnom režime a už prijíma pacientov, ktorí si vyžadujú dlhodobú následnú zdravotnú starostlivosť. Ide o necovidových pacientov.

,,Kritickú situáciu v nemocnici sa nám podarilo zvládnuť, viacero našich kolegov a predovšetkým sestier sa vrátilo z povinnej karantény po prekonaní ochorenia covid-19. Hoci nie sú k dispozícii ani zďaleka všetci, chod Oddelenia dlhodobo chorých už vieme zabezpečiť,“ vysvetľuje riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká. K aktuálnemu zlepšeniu stavu zamestnancov prispelo aj ich očkovanie. K dnešnému dňu má nemocnica zaočkovaných už 70% svojich kolegov.

Hoci nemocnica sa aktuálne stará o 18 pacientov s koronavírusom na reprofilizovanom covid oddelení, ostatní necovidoví pacienti a ich príbuzní sa nemusia báť nákazy. ,,V nemocnici máme prijaté prísne protiepidemické opatrenia, a to od triáže až po hospitalizáciu. ,,Pri prijatí do nemocnice pacient absolvuje antigénový test. Covidoví a necovidoví pacienti sú prísne oddelení, rovnako máme prísne oddelený aj náš personál, ktorý pracuje na covidovom a ostatných oddeleniach. Samozrejmosťou je používanie ochranných osobných pomôcok a dôslednej dezinfekcie.  

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL