Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica AGEL Bánovce má nové komunikačné prístroje na oddelení dlhodobo chorých

19.3.2021

Rýchla a efektívna komunikácie, ľahká obslužnosť pre každého pacienta. To sú základné predpoklady na to, aby pacientom, ktorí sú dlhodobo so závažnými diagnózami hospitalizovaní v Nemocnici AGEL Bánovce, mohli čo najskôr privolať službukonajúceho zdravotníka, ak sa ich zdravotný stav nečakane zhorší, alebo majú iný závažný problém. Hoci nemocnica má v tomto smere vybudované všetky potrebné komunikátory, posledné dni sa tak pacienti, ako aj zdravotníci tešia novinke. Na oddelení dlhodobo chorých pribudli nové komunikačné prístroje, ktoré nemocnici venovala Nadácia Gabor.

Systém funguje veľmi jednoducho. ,,Pacient má na stene pri posteli komunikačné zariadenie. Stačí, aby stlačil gombík a na monitore v izbe sestier sa zobrazí informácia o tom, ktorý pacient potrebuje ich pomoc. Veľkou výhodou a rozdielom oproti podobným zariadeniam z minulosti je možnosť obojsmernej komunikácie pacienta a zdravotníckeho personálu. Sestričky teda nemusia behať hore dole, ale pacient im cez komunikačné zariadenie najprv povie, aký má problém a čo prípadne potrebuje. Podľa toho sestra situáciu vyrieši, alebo si prichystá potrebné náležitosti a až potom ide za pacientom. Je to celé pre obe strany rýchle a efektívne,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká. Tak pacienti, ako aj ich príbuzní môžu byť pokojní, pretože vedia, že vďaka novým komunikátorom je pomoc vždy okamžite na blízku. ,,Veľmi pekne by sme chceli poďakovať Nadácii Gabor za veľkú pomoc pre našich pacientov. Práve v čase pandémie, keď nám vypadli viacerí zdravotníci je tento systém stopercentne využitý,“ uviedla slová vďaky MUDr. Bobocká.

Nadácia Gabor sa zameriava výlučne na podporu verejnoprospešného účelu, kam patrí aj ochrana zdravia a vytváranie podmienok pre zabezpečenie predpokladov riadnej ochrany zdravia. Nadácia v roku 2019 a 2020 vyplatila žiadateľom v regióne spolu 16.000 EUR. Jedným z nich bola aj nemocnica v Bánovciach nad Bebravou, ktorá z poskytnutého príspevku 4.000 EUR spolufinancovala nákup a inštaláciu signalizačného zariadenia na oddelení dlhodobo chorých. ,,Uvedomujeme si, že okrem tretieho sektora je na pomoc odkázané aj naše  finančne poddimenzované zdravotníctvo, preto sme sa rozhodli takouto formou pomôcť práve Nemocnici AGEL Bánovce,“ uviedol Juraj Vodička, konateľ firmy Gabor.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL