Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica AGEL Bánovce rozdala pacientom seniorom balíčky pomoci

26.3.2021

Aktuálna pandemická situácia veľmi negatívne postihla najmä seniorov. Okrem hrozby koronavírusu sú „uväznení“ doma, bez možnosti osobného kontaktu s rodinou, priateľmi, podľa ich aktuálneho zdravotné stavu nemajú mnohí ani možnosť si zabezpečiť všetko potrebné. O to horšie, ak sa ocitnú v nemocnici v súvislosti s dlhodobejšími diagnózami. S cieľom pomôcť hospitalizovaným seniorom v sieti zdravotníckych zariadení AGEL prišla NADÁCIA AGEL s originálnym projektom určeným práve pre týchto pacientov. Pripravila 1000 kusov tzv. „Balíčkov pohody“. Je v nich všetko, čo pacient, senior bude potrebovať a nemusí sa trápiť tým, kde a ako si veci zoženie. Balíčky pohody urobili radosť aj pacientom seniorom v Nemocnici AGEL Bánovce.

„Dostali sme od NADÁCIE AGEL celkovo sto balíčkov pre našich seniorov.  Balíčky sú skvelým projektom a milým darčekom. Tešia sa nielen všetci obdarovaní, ale aj naši kolegovia z oddelenia, pretože môžu v tejto ťažkej dobe takto milo svojim pacientom pomôcť a prekvapiť ich,“ zhodnotila krásny nápad NADÁCIE AGEL riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká.  

Tento originálny projekt pre seniorov pripravovala NADÁCIA AGEL od minulého roka. „Zámerom bolo obdarovať seniorov predovšetkým na oddeleniach dlhodobo chorých v zdravotníckych zariadeniach skupiny AGEL SK „Balíčkom pohody“, ktorý by slúžil pre potešenie, zvýšenie bezpečnosti a tiež podporu imunity. V zhoršenej epidemiologickej situácii v čase pandémie sme smerovanie našej pomoci pre seniorov urýchlili. NADÁCII AGEL sa podarilo pripravovaný projekt dokončiť  a v krátkom čase doručiť balíčky do deviatich zdravotníckych zariadení na Slovensku,“ uviedla riaditeľka NADÁCIE AGEL Iveta Chreneková.

Balíček pohody obsahuje vitamíny, doplnky výživy, liečivý čaj, ochranné rúško a drobné zdravotnícke pomôcky.  „Rozmýšľali sme, ako byť v čase pandémie nápomocní čo najviac, starostlivo sme tiež zvažovali obsah balíčka a praktické využitie každej jednej maličkosti, ktorú sme do obsahu vložili. Potešili nás tiež prvé fotografie z doručenia balíčkov a z odovzdávania seniorom. Naša pomoc pre tých najzraniteľnejších, pre hendikepovaných, seniorov a deti je v súčasnej dobe pre nás prioritou, veľkou radosťou a tiež našou motiváciou do budúcnosti,“ dodala  Iveta Chreneková.

Manželia Oľga a Jozef Škorcoví z Dolných Ozoroviec boli jednými z prvých, ktorí na pôde Nemocnice AGEL Bánovce dostali balíčky pohody. Milí starkí vyrastali v obci Závada v okrese Bánovce nad Bebravou a poznali sa od detstva. Hoci sa na spoločnú cestu životom vybrali už pred 52 rokmi, pri pohľade na ich vzájomnú náklonnosť má človek pocit, že lásku rokmi násobia. Bok po boku ležia aj na oddelení dlhodobo chorých, kde sa doliečujú po komplikovanom priebehu ochorenia Covid 19. Napriek tomu, že dodržiavali všetky opatrenia, vyhýbali sa nákupom i stretnutiam s rodinou, vírus si k nim cestu našiel. „Jožkovi sa 15. februára zhoršil stav, museli sme volať sanitku. Mal vysoké horúčky, dusil sa kašľom a ťažko sa mu dýchalo. Do nemocnice ísť nechcel, ale nič sa nedalo robiť,“ spomína na smutný deň pani Oľga. O tri dni neskôr sa však pohoršilo aj jej, a tak dostala posteľ vedľa manžela. S odstupom času sú ale obaja spokojní a niet sa čo čudovať - spoločnými silami sa im prekážky zdolávajú ľahšie.

Ak by ste sa rodičov troch synov a jednej dcéry spýtali, čo je ich najväčším potešením, povedali by, že sú to ich deti a päť krásnych vnúčat. „Aj keď dedkovi bolo zle, stačilo mu spomenúť vnučky a hneď nabral silu. Naša najmladšia má rok, tak som mu povedala, že ju ešte musí vidieť behať po dvore. A veru, pomohlo to,“ hovorí so šibalským úsmevom paní Oľga a pridáva sa k nej manžel: „Už sme ich nevideli mesiace, len čo nám sem pod okno chodia kývať.“ Vnúčatá sa už starkých nevedia dočkať rovnako ako oni ich, tak si aspoň na diaľku troch poschodí zamávajú a dodajú energiu. Pán Jozef v nemocnici 2. marca oslávil svoje 77. narodeniny a o necelé tri týždne aj meniny.  „Každý rok na Jozefa som zvykol zasadiť košík zemiakov,“ vraví milý pán s tým, že tentoraz to nestihol. Na čo sa ale teší po návrate domov je jeho veľká záľuba – hubárčenie. „Šikovný je to chlap, čo jeho oči videli, to jeho ruky spravili. Aj keď ležal v nemocnici po mozgovej príhode, pýtal od sestričiek šroubovák, aby im kľučky na dverách opravil. To som vedela, že už je dobre,“ dodáva so smiechom pani Oľga.  

Manželom Škorcovým v mene celého kolektívu AGEL prajeme skoré zotavenie a ešte mnoho krásnych spoločných rokov.

NADÁCIA AGEL je nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Jej poslaním je pomáhať osobám s hendikepom a organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL