Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Elektrikár venoval bánovskej nemocnici chrániče uší na respirátory

8.4.2021

Originálny nápad, nezvyčajné prevedenie a nezištný dar. Týmito slovami je možné vystihnúť super nápad mladého muža z Bánoviec. Pre potreby zdravotníkov aj verejnosti vyrába praktické plastové chrániče, ktoré zabraňujú tlaku na uši pri použití respirátorov. Nemocnica AGEL Bánovce si drobnú pomôcku pochvaľuje.

Za malým zlepšovákom je 25-ročný Michal Bojo z Bánoviec. ,,Pracujem ako elektrikár. Vo voľnom čase sa venujem elektronike, 3D tlačiarňam aj novinkám z odboru automatizácie a IT. Tak ma aj napadlo skúsiť vyrobiť chrániče proti tlaku na uši z plastu, pomocou 3D tlačiarne,“ hovorí M. Bojo. ,,Existuje veľa  komunít, ktoré sa zaoberajú 3D tlačou a nájdete tu kopec vychytávok. Táto vznikala približne mesiac po vyhlásení pandémie, ale klasické rúška neťahali uši tak, ako respirátory,“ vysvetľuje mladý muž. Chrániče uší úplne odstránia tlak, ktorý vytvára gumička respirátora okolo ucha, keďže gumička sa zapína za krk na háčik, ktorý je súčasťou šetriča uší.

A prečo si mladý elektrotechnik vybral práve Nemocnicu AGEL Bánovce, že ju obdaruje šetričmi? ,,Nemocnicu som si vybral preto, lebo je tu najviac zdravotníkov. V jeden deň sme  sa boli s priateľkou testovať v mobilnom odberovom mieste. Rozdal som tieto šetriče zdravotníkom, ktorí boli neskutočne šťastní,“ spomína M. Bojo na prvé spätné väzby od zdravotníkov.  ,,Jednoznačne sú  cieľovou skupinou ľudia, ktorí nosia respirátory, hlavne zdravotníci a tých je v nasej nemocnici asi najviac pokope. Obdaroval som ešte Domov dôchodcov, archu v Bánovciach, zubárov a rehabilitačné oddelenie,“ dodáva skromne mladý muž.

,,Veľmi si vážime tak nápad, ako aj tento malý dar, ktorý nám ale prináša veľkú pomoc. Všetci zamestnanci v nemocnici nosia respirátory celé hodiny, máme skúsenosti, že to býva bolestivé. Táto nenápadná pomôcka náš problém úplne vyrieši a sme za ňu veľmi vďační,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL