Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica AGEL Bánovce už zaočkovala vyše 5600 záujemcov Celková pandemická situácia sa v nemocnici zlepšuje

9.4.2021

Nemocnica AGEL Bánovce aktívne očkuje vo svojom vakcinačnom centre záujemcov o podanie vakcíny proti koronavírusu. Od marca už celkovo podala vyše 5600 vakcín, nemocnica očkuje vakcínou PfizerBiontech.

Vakcinačné centrum Nemocnice AGEL Bánovce je stále v plnom nasadení, má vytvorené vakcinačné tímy, bez problémov dokáže denne počas pracovných dní zaočkovať 180 registrovaných záujemcov. „Za mesiac marec sme prvou dávkou zaočkovali 2203 ľudí, druhou 869. Naša bilancia k dnešnému dňu je 4157 zaočkovaných ľudí prvou dávkou, z nich aj druhú dávku vakcíny dostalo 1453 záujemcov.

Celkovo sme podali 5610 vakcín,“ hovorí koordinátorka očkovania Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Anna Zelenáková.

„Aktuálne máme v čakárni do 400 ľudí, ale pre prvoočkovancov máme na budúci týždeň 280 miest, ostatné miesta sú obsadené osobami, ktoré idú na druhú dávku, to znamená, že asi 100 záujemcov o prvé očkovanie bude čakať do ďalšieho týždňa. Žiadatelia o očkovanie sú u nás aktuálne zaočkovaní cca do 2 týždňov od registrácie,“ dodáva MUDr. Zelenáková. 

Nemocnica stále očkuje vakcínou PfizerBiontech, aktuálne teda osoby 60+. Zmena  nastala v tom, že podľa nových pravidiel nemocnica neočkuje ľudí, ktorí spadajú do kritickej infraštruktúry,  keďže tejto skupine je podávaná vakcína AstraZeneca.

V súvislosti s pandemickou situáciou nemocnica v posledných dňoch eviduje mierne zlepšenie. „K dnešnému dňu evidujeme 10 naši zamestnancov, ktorí majú potvrdený koronavírus covid-19. Zamestnanec v karanténe je len 1,“ informovala riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká. Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť 14 pacientov s koronavírusom, 1 ďalší je suspektný. 

V zmysle protipandemických opatrení v nemocnici stále platí zákaz návštev a vykonávajú sa len urgentné operačné zákroky.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL