Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica AGEL Bánovce sa vracia do štandardného režimu. Prioritou nemocnice je očkovanie

12.5.2021

Nemocnica AGEL Bánovce už niekoľko týždňov eviduje zlepšovanie pandemickej situácie. Klesá počet pacientov a zamestnancov pozitívnych na koronavírus, zvyšuje sa počet plánovaných operácií a prioritou nemocnice je aj naďalej očkovanie.

„Aj po ďalšom týždni môžem s radosťou skonštatovať zlepšenie pandemickej situácie. K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 2 covid pozitívnych pacientov, žiadny z pacientov nie je suspektný,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká. Nemocnica ešte eviduje 6 covid pozitívnych zamestnancov, nikto nie je s podozrením na koronavírus s preventívnej karanténe.  Nemocnica sa vracia do normálneho režimu aj v oblasti plánovaných operácií.

Veľmi dôležitá je z pohľadu nemocnice aj vakcinácia proti koronavírusu. Za apríl zaočkovali vo vakcinačnom centre Nemocnice AGEL Bánovce takmer  1250 ľudí prvou dávkou, vyše 2330 ľudí druhou dávkou. Celkové číslo zaočkovaných od spustenia vakcinácie v nemocnici do 1. mája 2021 predstavuje takmer 8500. Všetci záujemcovia sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to už aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov.

Hoci sa pandemická situácia zlepšuje, protipandemické opatrenia v nemocnici naďalej platia, rovnako je stále v platnosti zákaz návštev pacientov.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL