Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica vynovila izby na oddelení dlhodobo chorých

12.10.2016

NEMOCNICA Bánovce, 3. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, v týchto dňoch začala s vynovovaním izieb na oddelení dlhodobo chorých. Investícia do nákupu 15 celkom nových polohovateľných lôžok a 50 nočných stolíkov stála nemocnicu viac ako 26 tisíc eur, čím sa zvýšil komfort pacientov.

Nové polohovateľné lôžka budú mať neoceniteľný prínos nielen pre pacientov, ale aj sestry a zdravotnícky personál, ktorí denno-denne manipulujú s pacientmi. Veľkou výhodou lôžok je ich výšková nastaviteľnosť, polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta. „Snažíme sa, aby seniori mali len tie najlepšie podmienky v nemocnici. Dôraz  kladieme na erudovaní, priateľský a citlivý prístup zo strany zdravotníkov, pričom príjemné prostredie pre pacientov je toho neoddeliteľnou súčasťou,“ uviedla MUDr. Mina Bobocká riaditeľka nemocnice a primárka oddelenia dlhodobo chorých v bánovskej nemocnici.

Oddelenie dlhodobo chorých je najväčšie oddelenie v bánovskej nemocnici, ktoré má dlhoročnú tradíciu. Nájdeme tam zväčša  seniorov, ale hospitalizovať  je možné pacientov už od osemnástich rokov. Na oddelenie sa prijímajú pacienti po zvládnutí akútneho stavu a so stanovenou diagnózou. Starostlivosť o pacientov s rozvinutými geriatrickými syndrómami typickými pre vyšší vek ako sú imobilita, inkontinencia, demencia, poruchy pamäti , kognitívneho deficitu, dekondícia, svalová slabosť, instabilita a ďalšie každým rokom narastá. Je veľmi náročná a je potrebne jej venovať pozornosť a odbornú starostlivosť. ,,Na prejav úcty nestačí len 1. október - Svetový deň seniorov a následne celý október, kedy si výraznejšie pripomíname seniorov. Úctu im treba prejavovať počas celého roka. Sú nositeľmi pozitívnej energie a rokmi nadobudli životné skúsenosti, ktoré nám odovzdávajú. Je treba si vážiť ich prítomnosť, pokiaľ sú s nami. Mali by sme sa snažiť im vrátiť aspoň malú časť toho, čo oni s takou samozrejmosťou nám dávajú celý život – lásku a starostlivosť. Veríme, že i nevyhnutný čas strávený v našej nemocnici je pre ich zdravie a dlhovekosť potrebný," dodala MUDr. Mina Bobocká.

NEMOCNICA Bánovce, 3. súkromná nemocnica pokračuje v nastúpenom trende skvalitňovania poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL