Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica už podala 15 000 dávok proti koronavírusu

12.6.2021

Nemocnica AGEL Bánovce dosiahla významný medzník v rámci svojho očkovacieho centra. Dnes dopoludnia podala už 15 000 dávku vakcíny Pfizer/Biontech. Očkovacie centrum je v prevádzke od 15.januára 2021 a funguje bez akýchkoľvek problémov.

Nemocnica má v očkovaní už zabehanú prax a logistiku, bez problémov funguje komunikácia prostredníctvom IT s ministerstvom zdravotníctva, zdravotníci majú skúsenosti s prípravou, skladovaním a aplikovaním vakcín vrátane okamžitej reakcie zdravotníkov, ak sa ojedinele objavujú mierne kolapsy po očkovaní. Zdravotnícke zariadenie tak výrazne prispieva k preočkovanosti v regióne a eliminácii možného návratu ďalšej pandemickej vlny.

„Očkujeme v našom regióne, kde mnoho ľudí poznáme, takže máme mnoho krásnych zážitkov. Je veľmi milé, že sa k nám chodia očkovať známi, ktorých sme roky nevideli. Očkovali sme už napríklad mojich učiteľov, ktorí sú 20 rokov na dôchodku, dokonca som stretla pani učiteľku, ktorá ma naučila prvé písmená a napríklad aj pani, ktorá mi robila svadobný účes, keď som sa vydávala," hovorí s úsmevom lekárka MUDr. Anna Zelenáková, ktorá má pod patronátom chod vakcinačného centra.

15 000 dávku dostala pani Elena Duková zo Žitnej – Radiša. „Dala som sa zaočkovať najmä preto, aby za mnou mohli chodiť vnúčatá. Covid som prekonala ešte v marci, priebeh som mala našťastie celkom dobrý,“ vyznala sa po zaočkovaní.

Nemocnica má zaočkovanú veľkú väčšinu aj svojich zamestnancov. „K dnešnému dňu má podané obe dávky vakcíny 165 našich kolegov, všetci, ktorí prejavili záujem už boli zaočkovaní. Verím, že aj tí zostávajúci, ktorí sa z rôznych dôvodov nemohli dať zaočkovať, alebo sa tak zatiaľ nerozhodli, ešte svoje stanovisko zvážia“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL