Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Rehabilitačné oddelenie bánovskej nemocnice vedie nová primárka

21.6.2023

Oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Nemocnice AGEL Bánovce má novú posilu. Doterajšieho primára MUDr. Ivana Töroka, ktorý sa o pacientov bude naďalej starať v rámci rehabilitačnej ambulancie, na pozícii vystriedala MUDr. Oksana Kosztroba.

MUDr. Oksana Kosztroba pracuje ako lekárka už 19 rokov. Prax začínala na internom oddelení na Ukrajine. „Na Slovensku pracujem od roku 2010. V uplynulých rokoch som pracovala v bojnických kúpeľoch a keďže atestácia z internej medicíny mi platí len na Ukrajine, spravila som si atestáciu z odboru fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Oba odbory majú svoje čaro, ale už by som nemenila. Lekári bývajú vyťažení, pacientov je veľa a času málo. Čaro rehabilitácií vidím práve v tom, že s pacientom pracujeme pomaly, postupne, radíme mu, snažíme sa mu pomôcť a vždy je cítiť vďačnosť za to, čo pre neho robíme a že pri ňom stojíme,“ hovorí s úsmevom odborníčka, ktorá od júna pôsobí na pozícii primárky bánovského rehabilitačného oddelenia.

 

Na lôžkovom rehabilitačnom oddelení sa zdravotníci stretávajú so staršími pacientami, ale aj s ľuďmi v produktívnom veku. Ide predovšetkým o stavy po úrazoch, operáciách pohybového aparátu, výmenách kĺbov a cievnych mozgových príhodách. „Pacienti k nám často prichádzajú smutní, majú strach a strácajú nádej, lebo si uvedomujú, že nie sú schopní samoobslužných činností, prípadne ľudia trpiaci chronickými bolesťami, ktorých je potrebné naučiť sa cvičiť a správne sa pohybovať tak, aby bolesť nebola taká intenzívna. V mnohých prípadoch práve vďaka spolupráci lekára, pacienta a fyzioterapeutov dokážeme kvalitu života pacientov výrazne zlepšiť. Vyžaduje to však čas, trpezlivosť a občas aj sebazaprenie, keď pacient musí prekonať bolesť a ísť za svojím cieľom,“ vysvetľuje MUDr. Kosztroba.

 

S kolektívom na oddelení a spoluprácou medzi zdravotníkmi je nová primárka veľmi spokojná. „Som rada, že som mala možnosť prísť do zabehnutého, priateľského kolektívu a teší ma sledovať, aký prístup majú sestry aj fyzioterapeutky k pacientom. Všetci sú veľmi šikovní, ochotní a ústretoví, preto verím, že sa nám do budúcna podarí spoločnými silami rozšíriť spektrum liečebných metód. Zatiaľ máme v pláne posilniť prístrojové vybavenie určené na elektroliečbu a pridať bradlový chodník,“ uzatvorila primárka.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL