Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

V bánovskej nemocnici začali vykonávať artroskopické operácie zápästia

13.5.2016

Na oddelení jednodňovej chirurgie v NEMOCNICI Bánovce – 3. súkromnej nemocnici, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, v týchto dňoch začali vykonávať pri liečbe zápästia artroskopické operácie. Moderná operačná metóda má pre pacientov množstvo výhod, ako sú malé operačné rany, krátke trvanie operačného výkonu, minimálne pooperačné bolesti, rýchle hojenie a skorá mobilizácia, minimálne množstvo komplikácií a výborné estetické výsledky.

Artroskopia je technika minimálne invazívnej endoskopickej chirurgie, využívaná na diagnostické a operačné účely v kĺboch. Artroskop má priemer do 5 mm, takže incízia – rezná ranka, cez ktorú sa artroskop zavádza do kĺbu má menej ako 1 cm. ,,Operácie zápästia robíme  pomocou novej veže, ktorá disponuje  2.7 mm optikou. Výhodou je ľahší prienik  do užších častí a viac miesta pre manipuláciu s pracovnými nástrojmi. Skracuje čas a zlepšuje komfort  pre operatéra počas zákroku. Artroskopiu zápästia možno v krajnom prípade vykonať aj s 5 mm optikou, ale s viacerými limitmi. Napríklad nemožno preniknúť do strednej časti zápästia, je riziková pri deťoch a ľuďoch s menšími kĺbmi," vysvetlil funkcia MUDr. Róbert Opath. 

Zakúpenie novej zdravotníckej techniky má obrovský prínos pre pacientov a taktiež lekárov. Predovšetkým pacienti nemusia kvôli operačnému zákroku cestovať do vzdialených miest v regióne. Operácie tohto druhu sa vykonávajú pre dospelých i deti. „Nová metóda plne zodpovedá požiadavkám súčasného trendu jednodňovej chirurgie. Chirurgické zásahy sa v bánovskej nemocnici robia s pomocou moderného zariadenia, ktoré zodpovedá vyšším štandardom na zdravotnícku techniku, uviedla riaditeľka nemocnice MUDr. Mina Bobocká.

NEMOCNICA Bánovce-3.súkromná poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom spádovej oblasti okresu Bánovce nad Bebravou s počtom približne 38.385 obyvateľov.  Ako nám povedal MUDr. Robert Opath, táto moderná metóda prináša pre pacientov aj ďalšie výhody, ako je krátka práceneschopnosť, rýchly návrat k bežným aktivitám a minimálne riziko infekcie. 

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL