Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nový arthroskop s novou optikou skvalitní Jednodňovú zdravotnú starostlivosť v ortopédii

26.2.2016

Novú arthroskopickú zostavu v týchto dňoch začali využívať lekári na Jednodňovej zdravotnej starostlivosti v ortopédii NEMOCNICE Bánovce-3.súkromnej nemocnici, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL. Prístrojové vybavenie je určené na arthroskopické operácie kolenného, ramenného a členkového kĺbu. Arthroskopická zostava spolu s novou 2,7 mm optikou vyšla nemocnicu na viac ako 40 tisíc EUR. Nová 2,7mm optika bude slúžiť na arthroskopické operácie zápästia, prípadne artroskopické operácie detských kolien.

Zakúpenie novej arthroskopickej zostavy má obrovský prínos pre pacientov a taktiež lekárov. Predovšetkým pacienti nemusia kvôli operačnému zákroku cestovať do vzdialených miest v regióne. Lekárom ktorí vykonávajú arthroskopické operácie, pomôže k rozšíreniu spektra poskytovanej jednodňovej zdravotnej starostlivosti. „Vďaka arthroskopickej zostave a novej optike začali naši lekári vykonávať zákroky vyššieho štandardu a začali sa vykonávať arthroskopie zápästia, ktorých každoročne pribúda," uviedla MUDr. Mina Bobocká, riaditeľka nemocnice v Bánovciach nad Bebravou.

Nová arthroskopická zostava sa využíva štyri dni v týždni. Operácie tohto druhu absolvujú deti a rovnako i dospelí. Podstatnú časť výkonov tvoria arthroskopie kolena. Podľa zdravotníckeho personálu je prístroj prvotriedny. Umožňuje hlavne lepšie videnie počas operácie, čo je pre operatéra prvoradé. „Arthroskopická zostava má kameru s HD rozlíšením, ktoré umožňuje ľahšie rozlíšenie farebných kontrastov, ktoré je dôležité pre operatéra pri náročnejších operáciách, ako sú plastiky väzov a sutury v jednotlivých kĺboch. Optiky sú apochromatické. Počas operácie sa dajú robiť a ukladať fotografie, ktoré môžu slúžiť ako dokumentácia z operačného zákroku,“ vysvetlila pani Janetta Zárubová, vedúca sestra operačných sál.

S novou technikou pracujú všetci ortopédi v nemocnici. Pacienti prichádzajú na hospitalizáciu v deň operácie, ostávajú do druhého dňa a následne sú prepúšťaný do domácej starostlivosti. „Za celý operačný tím môžem povedať, že sme veľmi radi, že máme medicínsku techniku takejto kvality. Rovnako nás teší i modernizácia, ktorá neodmysliteľne patrí k súčasnej medicíne a umožňuje lekárom vykonávať náročnejšie a kvalitnejšie výkony v Bánovciach nad Bebravou,“ dodala pani Zárubová.

NEMOCNICA Bánovce-3.súkromná poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom spádovej oblasti okresu Bánovce nad Bebravou s počtom približne 38.385 obyvateľov. „Nemocnica sa neustále snaží rozširovať škálu poskytovanej zdravotnej starostlivosti predovšetkým v oblastiach, ktoré sú nedostatkové v regióne. Je pre nás samozrejmosťou zlepšovať dostupnosť poskytovanej zdravotnej starostlivosti, preto plánujeme aj ďalšie zakúpenie nových prístrojov,“ uzavrela riaditeľka nemocnica MUDr. Bobocká.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL