Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica skvalitňuje operačné sály

11.3.2016

Operačné sály NEMOCNICE Bánovce-3.súkromnej nemocnice, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, sa zmodernizovali. Pribudol nový operačný stôl a elektrokoagulátor, ktorý sa používa na zastavenie krvácania pri chirurgických zákrokoch. Investícia do skvalitnenia operačných sál stála nemocnicu viac ako 30 tisíc EUR.

Novokúpený operačný stôl slúži na polohovanie a zároveň fixáciu pacienta pri operačnom výkone. Umožňuje lepšie nastavenie požadovanej polohy  pre rôzne operačné výkony. Jeho najväčšou výhodou je, že počas zákroku možno bezpečne meniť polohu, presne podľa požiadaviek operatéra. ,,Stôl umožňuje rozšíriť paletu výkonov a operatérovi pri náročnejších výkonoch zaisťuje oveľa vyšší komfort, potrebný na precízny výkon operácie. Nové vybavenie má pre nás a našu zdravotnú starostlivosť veľký kvalitatívny význam,“ uviedla MUDr. Mina Bobocká, riaditeľka NEMOCNICE Bánovce-3. súkromnej nemocnice.

Operačný stôl spĺňa vysoké požiadavky na modernú zdravotnícku techniku a zároveň má jednoduchú obsluhu. Ide o mobilný,  univerzálny operačný stôl na kolieskach, na elektromechanický pohon s modulárnou operačnou doskou. Jeho súčasť tvorí príslušenstvo ako sú podpery, popruhy,  anestéziologická hrazda, držiaky a bočnice. Jednotlivé časti stola sú pokryté čalúnenými vankúšmi, ktoré zabezpečujú komfort pre pacienta počas celého operačného zákroku. ,,Nový operačný stôl budeme využívať vo všetkých operačných odboroch ako sú chirurgia, gynekológia, ortopédia, traumatológia, urológia, cievna chirurgia a plastická chirurgia,“ doplnila riaditeľka. 

Pozitívny dopad na prácu na operačných sálach má i zakúpenie nového elektrokoagulátora. „Tento špičkový elektrochirurgický systém je ovládaný dotykovou obrazovkou a používa sa na zastavenie krvácania pri chirurgických zákrokoch. Jeho základnými funkciami sú rezanie a koagulovanie. Prístroj pracuje s vhodne tvarovaným priebehom elektrického prúdu, poprípade jeho tepelnými účinkami,“ vyvetlil MUDr. Michal Jurák, vedúci lekár na oddelení jednodňovej zdravotnej starostlivosti.

Nový elektrokoagulátor sa bude taktiež využívať vo všetkých operačných odboroch ako sú chirurgia, gynekológia, ortopédia, traumatológia, urológia, cievna chirurgia a plastická chirurgia.

NEMOCNICA Bánovce-3.súkromná nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť na 4 všeobecných ambulanciách, v 15 odboroch špecializovanej ambulantnej starostlivosti, na 3 oddeleniach spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek, na 118 lôžkach akútnej lôžkovej starostlivosti v základných odboroch a na 50 lôžkach klinickej starostlivosti oddelenia dlhodobo chorých.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL