Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Moderný ultrazvuk prináša do bánovskej nemocnice kvalitnejšiu diagnostiku

4.4.2016

NEMOCNICA Bánovce – 3. súkromná nemocnica, ktorá je manažérsky riadená skupinou AGEL, od dnes, 4 apríla 2016, začala využívať na svojom gynekologicko-pôrodníckom oddelení moderný ultrazvuk novej generácie. Mobilný ultrazvukový prístroj prináša do nemocnice výrazne lepšiu a kvalitnejšiu diagnostiku a pre budúcich rodičov aj možnosť počiatočného vizuálneho kontaktu s ešte nenarodeným dieťaťom. Investícia do medicínskeho zariadenia presiahla viac ako 50 tisíc eur. V gynekologickej ambulancii ho slávnostne odovzdal člen dozornej rady nemocnice Ing. Michal Pišoja lekárke gynekologicko- pôrodníckeho oddelenia MUDr. Timei Aujeskej za účasti riaditeľky nemocnice MUDr. Mini Bobockej.

Ultrazvukový prístroj je  digitalizovaný  s vysoko rozlišovacím zobrazením pri špecializovaných ultrasonografických vyšetreniach. Okrem nových metód pokročilej diagnostiky sa vďaka nemu predpokladajú aj kratšie čakacie lehoty pre pacientky. „Moderný  ultrazvuk v prvom rade skvalitní dostupnosť ultrazvukového vyšetrenia pre naše pacientky. Súbežne nám umožní vyšetrenie s väčšou presnosťou. Keďže ultrazvuk  má veľký dynamický rozsah zobrazenia, prináša nám možnosť lepšieho videnia.  Manipulácia s novým prístrojom je taktiež jednoduchšia. Je mobilný a ľahký. Sme radi, že využitie nájde nielen v ambulancii, ale i na oddelení,“ zdôraznila MUDr. Timea Aujeská, lekárka gynekologicko – pôrodnického  oddelenia v bánovskej nemocnici.  

Moderná ultrazvuková technológia na tomto oddelení okrem čoraz kvalitnejšej diagnostiky prináša pre budúcich rodičov  aj možnosť počiatočného vizuálneho kontaktu s ešte nenarodeným dieťaťom. Približne do dvadsiateho týždňa gravidity  je možné vidieť celý plod. S pribúdajúcim dátumom pôrodu sa dá vidieť detailná morfológia častí tela a tváre. V prípade záujmu  záznam z tejto diagnostiky poskytne nemocnica rodičom. Prirodzene, táto zobrazovania funkcia sa používa najmä na skúmanie morfológie tela dieťatka a odhalenie možných prenatálnych defektov. ,,Mobilný ultrazvukový  prístroj prináša do našej nemocnice výrazne lepšiu diagnostiku. Umožňuje nám ultrazvukové vyšetrenia, ktoré predstavujú nové trendy v oblasti ultrazvukovej diagnostiky. Jeho hlavným benefitom je, že výrazne zintenzívňuje  presnosť zobrazeniaTakto chceme poskytovať  pacientkam tú najvyššiu  kvalitu zdravotnej starostlivosti, za ktorou už nemusia cestovať do iných regiónov,“ doplnil primár gynekologicko – pôrodníckeho oddelenia MUDr. Ján Kurilla.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie poskytuje komplexnú starostlivosť v tehotnosti, počas pôrodu a v šestonedelí. Ďalej poskytuje liečebno - preventívnu špecializovanú starostlivosť ženám s gynekologickými ochoreniami. „Veľmi ma teší, že naše gynekologicko - pôrodnícke oddelenie vyhľadávajú aj budúce mamičky zo širšieho okolia, ktorých je viac ako 45 percent z počtu pacientiek,“ uviedla MUDr. Mina Bobocká, riaditeľka NEMOCNICE Bánovce – 3. súkromná nemocnica.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL