Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

V pôrodnici NEMOCNICE Bánovce sa rodí čoraz viac detí

2.5.2016

V pôrodnici NEMOCNICE Bánovce – 3. súkromnej nemocnici, ktorú manažérsky riadi skupina AGEL, sa rodí čoraz viac detičiek. Presne 163 novorodencom, medzi ktorými bolo celkom 81 chlapčekov a 82 dievčatiek pomohli k 30. aprílu 2016 na svet zdravotníci v Bánovciach. Podľa tohtoročnej štatistiky sa tu narodilo už o 15 bábätiek viac ako v minulom roku za rovnaké obdobie. Najplodnejším mesiacom bol apríl, kedy sa narodilo 45 novorodencov.

V bánovskej pôrodnici medziročne stúpa počet pôrodov. Už nie je pravidlom, že markantnú časť rodičiek tvoria ženy z regiónu. V poslednom období výrazne pribúdajú mamičky z okolitých, ale i zo vzdialenejších okresov. „Stúpajúci počet pôrodov prikladám pozitívnym referenciám od mamičiek. Musím však poďakovať všetkým kolegom oddelenia, že je to aj vďaka ich milému prístupu k pacientkam, príjemnému prostrediu a taktiež možnosti diagnostikovať ochorenia s pomocou najmodernejších prístrojov, v krátkych čakacích dobách na vyšetrenie,“ uviedol primár gynekologicko – pôrodníckeho oddelenia, MUDr. Ján Kurilla.

Zdravotníci pôrodnice kladú veľký dôraz na citlivý prístup pri komunikácií s rodičkou. Budúce mamičky a oteckovia majú možnosť navštevovať psychoprofylaktickú prípravu. Tam sa mamička i s otcom dieťatka oboznámi s oddelením, priebehom pôrodu a starostlivosťou o novorodenca. „Naše oddelenie ponúka svojim pacientkam rôzne možnosti spríjemnenia očakávaného pôrodu. Poskytujeme im možnosť prítomnosti partnera alebo blízkej osoby pri pôrode, vysoký štandard izieb. Ďalšími možnosťami, ktoré spríjemňujú chvíle pred pôrodom aj samotný pôrod sú PARTOBAL (cvičebná lopta, ktorá pomáha zmierniť bolesti v prvej dobe pôrodnej), AROMATERAPIA (využíva zmysly a vône. Kvalitné esenciálne oleje sa úspešne využívajú na tlmenie bolesti, uvoľnenie napätia, odstránenia únavy, či dodania potrebnej energie), MUZIKOTERAPIA (využíva vplyv príjemnej hudby na pocity budúcich mamičiek), pôrod bez bolesti v epidurálnej analgézii  a možnosť programovaných pôrodov,“ vysvetlil MUDr. Kurila.

Najčastejšími menami, ktorými pomenúvali mamičky a oteckovia svoje ratolesti v prvých štyroch mesiacoch tohto roka boli Viktória, Terézia, Natália pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako  Matúš, Jakub, Damián a Adam. „Nesmierne nás teší, že dobré meno našej pôrodnice stále rastie, čo je vidieť aj na počte pôrodov. Vážime si dôveru mamičiek a aj naďalej im budeme poskytovať kvalitnú, profesionálnu zdravotnú starostlivosť a ľudský prístup zamestnancov k pacientkam,“ dodala riaditeľka nemocnice MUDr. Mina Bobocká.

Pôrodnica v bánovskej nemocnici zabezpečuje prenatálnu starostlivosť o tehotné ženy s fyziologickou, rizikovou a patologickou graviditou, diagnostické a konziliárne vyšetrenia v rámci konzilárnej ambulancie, vykonáva skríning hypoxie plodu, vedie pôrody s fyziologickou, rizikovou a patologickou tehotnosťou a vytvára podmienky na rooming–in.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL