Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

NEMOCNICA Bánovce zorganizovala Letnú kvapku krvi

28.7.2016

V NEMOCNICI Bánovce - 3. súkromnej nemocnici, ktorá je manažérsky riadená skupinou AGEL, sa včera 27. júla 2016, uskutočnil prvý organizovaný odber pod názvom Letná kvapka krvi. Partnerom akcie bola Transfúzna služba Slovenskej republiky. V senácule nemocnice šesť zdravotníkov odoberalo počas dopoludnia tú najcennejšiu tekutinu, ktorá v mnohých prípadoch zachraňuje ľudské životy.

Letná kvapka krvi bola tentoraz primárne určená pre darcov z prostredia zdravotníkov. Dobrovoľníkov prišli podporiť aj ich rodinní príslušníci. Sanitári, zdravotné sestry a záchranári sa i takýmto spôsobom uprostred leta podieľali na pomoci chorým. ,,Životodarnej tekutiny nikdy nie je dosť. Potreba darovania krvi má nevyčísliteľné rozmery, pretože sú na ňu odkázaní aj pacienti liečiaci sa na leukémiu, nádorové ochorenia či ochorenia krvných buniek. Darovaná krv je nenahraditeľná i pri nehodách a mimoriadnych situáciách. Sme veľmi radi, že sme podporili túto akciu v priestoroch nášho zdravotníckeho zariadenia. Už teraz môžeme povedať, že plánujeme ďalšiu akciu s dobrovoľnými darcami. Veľké poďakovanie patrí i Martine Birskej z našej nemocnice a zdravotníkom z odberného centra v Trenčíne za organizáciu," povedala o aktivite zdravotných pracovníkov  MUDr. Mina Bobocká riaditeľka nemocnice.

Celý priebeh darovania trvá od registrácie po záverečný odchod približne hodinu. Priamy odber trvá 5 až 15 minút, počas ktorých darca odovzdá 450 mililitrov krvi. Organizovaného odberu sa môže zúčastniť každý, kto je zdravý a má od 18 do 60 rokov vážiaci viac ako 50 kilogramov. Deň pred odberom by mal darca veľa piť, nejesť mastné jedlá, nepiť alkohol a ráno by si mal dať ľahké raňajky.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL