Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská pôrodnica má výnimočný päťstý pôrod

8.12.2016

NEMOCNICA Bánovce, 3. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, privítala na svete malého Kamila Panáka, ktorý sa narodil počas päťstého pôrodu v jej pôrodnici od začiatku roku 2016. Mamička Martina Panáková prišla do bánovskej nemocnice rodiť z Trenčianskej Turnej. Malý Kamilko sa narodil 7. decembra 2016 o dvadsiatejprvej hodine a tridsiatej minúte s mierami 3300 gramov a 50 centimetrov.

Mamička rodila po druhýkrát. Doma sa neho už teší malá šesťročná sestrička RIA. „Novopečeným rodičom srdečne blahoželáme k zdravému prvorodenému synovi šťastnému načasovaniu. Sme radi, že si vybrali naše zdravotnícke zariadenie, a prajeme Kamilkovi do života hlavne veľa zdravia, lásky a šťastia. Veľká vďaka patrí i pôrodníckemu tímu. Ich profesionalita a ľudský prístup sú veľkým prínosom pre dobré meno nemocnice, ktoré si u mamičiek držíme už niekoľko rokov," povedala MUDr. Mina Bobocká riaditeľka nemocnice.

Gynekológ a pôrodník Tibor Jankovský, ktorý pôrod viedol popísal, že išlo o nekomplikovaný pôrod, spontánny, pri ktorom bol i otec. ,,Do tejto pôrodnice som prišla na odporúčanie môjho pôrodníka, a som veľmi spokojná. Určite by som ju odporúčala i ostatným. Je tu pokojné prostredie, veľa izieb je jedno alebo dvojlôžkových. To vidím ako veľké pozitívum. Zvlášť by som vyzdvihla prácu celého personálu, ktorý je veľmi milý," povedala mamička malého Kamila.

V roku 2014 bolo 336 pôrodov v bánovskej pôrodnici. V minulom roku bolo v Bánovciach nad Bebravou už 482 pôrodov z toho 236 dievčat a 246 chlapcov. Za rok 2016 je ich k dnešnému dňu evidovaných päťsto. Dvestotridsať pôrodov je mimo regionálnych a dvestosedemdesiat je z bánovského regiónu. Medzi najobľúbenejšie mená tu patria Natália, Ema, Hana a z chlapčenských sú to  Samuel, Lukáš, Michal.

Pôrodnica bánovskej nemocnici je v Trenčianskom kraji jedno z najobľúbenejších zariadení, ktoré si vyberajú mamičky z rôznych okresov na Slovensku. Moderné pôrodné  oddelenie ponúka vysoký komfort. Rodičky môžu  využiť možnosť prítomnosti otca alebo blízkej osoby pri pôrode,  v ponuke sú i nadštandardné  izby. Po pôrode je samozrejmosťou bonding i zavedený systém rodinného kľudného režimu. Nemocnica zároveň intenzívne podporuje kojenie. 

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL