Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Projekt „Rozprávky, ktoré potešia všetky deti“ pomáha novorodencom v Bánovciach nad Bebravou

14.2.2017

NEMOCNICA Bánovce, 3. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL sa zapojila do charitatívneho projektu, ktorého cieľom bolo pomôcť slovenským nemocniciam. Spoločnosť LIDL v spolupráci s Nadáciou Pontis prispeli k tomu, že v Bánovciach nad Bebravou využívajú novorodenci novú medicínsku techniku.

Neontologickému oddeleniu bol v uplynulých dňoch odovzdaný prístrojový set, ktorý je špičkovej kvality a bol podrobený prísnym medicínskym kritériám. Lôžko, ktoré je súčasťou setu umožní udržanie telesnej teploty po narodení.  Súčasťou daru je i prístroj na dýchanie. Je ním možné za dieťa dýchať, alebo mu výrazne pomôcť pri samostatnom dýchaní. Saturáciu krvi kyslíkom vyhodnocuje monitor – pulzný oxymeter. ,,V mene bánovskej nemocnice ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na tom, že neonatologické oddelenie má k dispozícií moderný prístrojový set. Je obdivuhodné, ak spoločnosť LIDL v spolupráci s partnermi realizuje  projekty, ktoré  pomáhajú deťom už  v prvých minútach  života. Podpora moderného poskytovania zdravotnej starostlivosti je v našej nemocnici vždy pozitívne vnímaná,“ uviedla MUDr. Mina Bobocká riaditeľka bánovskej nemocnice.

Nový prístroj umožní každému, aj zdravému dieťaťu, na druhý deň po narodení vykonať skríningové vyšetrenie, čím sa dajú odhaliť závažné vrodené vývojové chyby srdca. Set zahŕňa dávkovač liekov alebo infúznych roztokov. Je zostavený tak, aby pomohol malého pacienta zastabilizovať do príchodu transportného tímu, ktorý ho dopraví na špecializované novorodenecké pracovisko. ,,Poskytovať vysokošpecializovanú starostlivosť môže zdravotnícky personál len vďaka veľmi špecifickej zdravotníckej technike. S vďakou sa obraciame na všetkých, ktorí mali snahu pomôcť i najmenším deťom a umožnili nám mať nevyhnutnú špeciálnu techniku a osobitné pomôcky pre ošetrovanie a liečbu chorých a nezrelých novorodencov," povedal primár detského a novorodeneckého oddelenia  MUDr. Daniel Halák.

NEMOCNICA Bánovce – 3. súkromná nemocnica je dlhodobo hodnotená z pohľadu rodičiek ako rodinná nemocnica zabezpečujúca vysokú kvalitu v oblasti pôrodníctva a neonatologickej starostlivosti. ,,Pre našu nemocnicu je modernizácia zakaždým značným prínosom. Sme radi, že mamičkám a novorodencom dokážeme poskytovať prostredie modernej a rodinnej pôrodnice," dodala Tatiana Exlerová vrchná sestra gynekologicko – pôrodnického oddelenia.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL