Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

V bánovskej nemocnici pomáhajú deťom Vojtovou metódou

17.8.2017

NEMOCNICA Bánovce, člen skupiny AGEL, poskytuje malým pacientom na oddelení rehabilitácie a fyzioterapie výraznú pomoc pri rozvoji motorického vývoja. Počty detí využívajúcich fyzioterapeutickú starostlivosť sa každoročne zvyšujú

V súčasnosti sa nemálo detí rodí pod vplyvom zložitých okolností. So špecifickou technikou cvičenia sa im dá pomôcť k pozitívnejšiemu vývinu. Populárna liečebná technika je založená na princípe reflexných stláčaní, čím sa stimulujú nutné zóny dieťaťa.

,,Vojtovou metódou liečime zväčša deti. Je dôležité povedať, že tak, ako dieťa rastie, mení  sa aj jeho liečba. Rozhodovať o nej môže len fyzioterapeutka, ktorá dokonale pozná vývoj dieťaťa. Naše oddelenie navštevujú nielen mamičky z okresu Bánovce nad Bebravou, ale chodia k nám aj mamičky z iných okresov," uviedla MUDr. Mina Bobocká riaditeľka  NEMOCNICE Bánovce.

,,Vojtova metóda je facilitačná metóda vhodná pre cvičenie novorodencov, dojčiat aj starších detí v prípadoch, kde je narušený či spomalený vývoj dieťaťa. Považuje sa za jednu z efektívnych foriem liečby pre pacientov postihnutých napríklad akoukoľvek formou detskej mozgovej obrny," doplnila fyzioterapeutka Ľudmila Igazová.

Vojtova metóda pripomína mozgu svaly, ktoré sa nepoužívajú správne. Tlakom na presne určené body,  je možné stimulovať dieťatko k správnym pohybom a dopomôcť mu k lepšiemu motorickému vývinu.  Deti, ktoré potrebujú túto metódu, trpia zväčša centrálnou koordinačnou poruchou. Vďaka pravidelnému cvičeniu je možné odblokovať oslabené alebo nepoužívané svaly. Pri cvičení sa podporujú aj svaly brušnej steny, pravidelné dýchanie, stimulácia nervových centier, a celkovo sa zlepšuje a posilňuje pohybové ústrojenstvo. Vojtova metóda sa používa i pri liečbe oneskoreného psychomotorického vývoja, pri detskej mozgovej obrne, pri rôznych poúrazových stavoch, pri úprave skolióz, pri rázštepe chrbtice a neurologických ochoreniach.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL