Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovčanom pred nemocnicou bezplatne vyšetria hladinu cukru v krvi

11.9.2017

Pacienti, ktorí 18. septembra 2017 navštívia NEMOCNICU, člen skupiny AGEL, si budú môcť v dopoludňajších hodinách v čase medzi 9.00 a 15.00 hod. nechať bezplatne vyšetriť hladinu cukru v krvi. Vysoká hladina cukru v krvi je jedným z príznakov cukrovky a predznamenáva mnohé ďalšie ochorenia.

Pred budovou nemocnice nájdu pacienti v čase konania akcie špeciálne upravené vozidlo, kde sestričky ochotne všetkým okoloidúcim odmerajú  tlak a urobia vyšetrenie na hladinu cukru krvi. Hladina cukru v krvi sa určuje z kapilárnej krvi - ako napríklad z konca prsta a na vyšetrenie postačí celkom malá kvapka, takže pichnutie pacient takmer necíti.

,,Diabetes 2. typu sa častejšie zaznamenávame u dospelých ľudí vyššieho veku. Stále častejšie sa ale diagnostikuje už aj u mladých ľudí a občas aj u detí.  Obezita, sedavý spôsob života, nevhodná diéta, vysoký krvný tlak, sú rizikové faktory, ktoré spôsobujú vznik a rozvoj diabetu," uviedla MUDr. Mina Bobocká riaditeľka NEMOCNICE Bánovce.

,,Cukrovka je choroba, na ktorú trpí neustále sa zvyšujúce percento obyvateľov. Diabetes je navyše zákerný tým, že sa vyvíja celé roky, nebolí, dlho nespôsobuje nijaké problémy. Ťažké formy diabetu môžu pacientov pripraviť o zrak, končatinu či obličky, " MUDr. Mina Bobocká riaditeľka NEMOCNICE Bánovce.

NEMOCNICA Bánovce poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom spádovej oblasti okresu Bánovce nad Bebravou s rozlohou 462 km2 a s počtom približne 38.385 obyvateľov.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL