Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská pôrodnica zažíva baby boom

8.1.2018

V pôrodnici NEMOCNICE Bánovce – 3. súkromnej nemocnici, člen skupiny AGEL, sa rodí čoraz viac detí. Hotový baby boom zažíva bánovská pôrodnica v týchto dňoch. Od Štedrého dňa tu prišlo na svet štrnásť novorodencov.

V bánovskej pôrodnici medziročne stúpa počet pôrodov. Najrušnejšie obdobie je tradične od druhej polovice decembra do polovice januára nového roka. Nie je pravidlom, že väčšinu rodičiek tvoria ženy zo spádovej oblasti nemocnice. Naopak, každým rokom  pribúdajú mamičky z okolitých, ale i zo vzdialenejších okresov. V roku 2017 v bánovskej nemocnici porodili bábätká aj ženám z Dubaja či Brazílie. 

„Sme veľmi radi, že naša pôrodnica si drží dobré meno, čo je preukázateľné aj na počte pôrodov. Obzvlášť si ceníme dôveru mamičiek, ktorá nás zaväzuje neustále zlepšovať kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti,“ uviedla riaditeľka nemocnice MUDr. Mina Bobocká a dopĺňa ,,hektické vianočné obdobie na našej pôrodnici vnímam veľmi pozitívne. Verím, že vianočné bábätká sú dvojnásobným potešením počas najkrajších sviatkov v roku.“

Množstvo pôrodov priamo závisí od pozitívnych referencií od mamičiek. Zásluhu na tom má hlavne personál oddelenia, vďaka ich milému prístupu k pacientkam. Obzvlášť veľký dôraz sa kladie  na citlivý prístup pri komunikácií s rodičkou. Dôvodov prečo si bánovskú pôrodnicu vyberajú mamičky je však viacero. Budúce mamičky preferujú hlavne príjemné rodinné prostredie  a moderné prístrojové vybavenie.  

Pôrodnica poskytuje možnosť prítomnosti partnera alebo blízkej osoby pri pôrode a vysoký štandard izieb. Ďalšími možnosťami, ktoré spríjemňujú chvíle pred pôrodom aj samotný pôrod sú PARTOBAL (cvičebná lopta, ktorá pomáha zmierniť bolesti v prvej dobe pôrodnej), AROMATERAPIA (využíva zmysly a vône. Kvalitné esenciálne oleje sa úspešne využívajú na tlmenie bolesti, uvoľnenie napätia, odstránenia únavy, či dodania potrebnej energie), MUZIKOTERAPIA (využíva vplyv príjemnej hudby na pocity budúcich mamičiek). Najväčší záujme zo strany rodičiek je už tradične o pôrod bez bolesti v epidurálnej analgézii.

Pôrodnica v bánovskej nemocnici zabezpečuje prenatálnu starostlivosť o tehotné ženy s fyziologickou, rizikovou a patologickou graviditou, diagnostické a konziliárne vyšetrenia v rámci konzilárnej ambulancie, vykonáva skríning hypoxie plodu, vedie pôrody s fyziologickou, rizikovou a patologickou tehotnosťou a vytvára podmienky na rooming–in. 

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL