Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica každoročne zvyšuje počet pôrodov

13.3.2018

V NEMOCNICI Bánovce, člen skupiny AGEL, sa rodí čoraz viac detí. Za celý rok 2017 zaznamenala pôrodnica 552 pôrodov, pri ktorých sa narodilo 557 detí, 302 chlapcov a 250 dievčat, pätoro dvojčiat. Predvlani sa narodilo v Bánovciach o 21 detí menej. V roku 2015 bolo za celý rok 482 pôrodov a o rok predtým 336.

V bánovskej pôrodnici medziročne stúpa počet pôrodov. Nemocnica predpokladá, že i v tomto roku bude prekonaný počet narodených detí. Mesačné štatistiky potvrdzujú  skutočnosť, že markantnú časť rodičiek tvoria ženy mimo regiónu. Teda z inej spádovej oblasti. Za posledné roky výrazne pribudli mamičky z okolitých, ale i zo vzdialenejších okresov. Štatistiky taktiež  hovoria o tom, že v Bánovciach sa obecne rodí viac chlapcov ako dievčat.

 „Rastúci počet pôrodov pripisujeme predovšetkým pozitívnym referenciám od mamičiek. Vplyvov na výber pôrodnice je však dnes značne viac. Nedá mi nespomenúť ani fenomén internetových diskusií.  Prednosťami nášho oddelenia sú spôsob komunikácie a priateľská  atmosféra. Sestry rodičkám venujú každú chvíľočku. Odpovedia na ktorúkoľvek otázku, pomôžu. Kolektív lekárov máme tiež fantastický. Je nutné povedať, že aj doba sa zmenila. Mnoho žien má problémy s otehotnením. Takže i tie, ktoré váhajú, volia radšej materstvo. Prídu na to, že lepšie je mať neplánovaného potomka ako žiadneho,” hovorí zástupca primára gynekologicko – pôrodníckeho oddelenia MUDr. Juraj Wallenfels.

Budúcim matkám značne pomáha aj účasť na  psychoprofylaktickej príprave. Zdravotnícky personál ich vie vopred zoznámiť s oddelením, priebehom pôrodu a starostlivosťou o novorodenca.

 ,,Pôrodnicu považujeme za jeden z pilierov našej malej nemocnice. Kladieme na ňu vysoké nároky, ktoré zdravotníci premieňajú na stúpajúci záujem o oddelenie. Dôvera mamičiek je pre nás zaväzujúca, ale má i motivačné účinky. Prioritou pre nás zostáva pozitívny prístup zo strany personálu k mamičkám,“ dodala riaditeľka nemocnice MUDr. Mina Bobocká.

Pôrodnica v bánovskej nemocnici organizuje prenatálnu starostlivosť o tehotné ženy s fyziologickou, rizikovou a patologickou graviditou, diagnostické a konziliárne vyšetrenia v rámci konziliárnej ambulancie, vykonáva skríning hypoxie plodu, vedie pôrody s fyziologickou, rizikovou a patologickou tehotnosťou a vytvára podmienky na rooming–in.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL