Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Predpôrodnú prípravu absolvuje takmer 70 percent prvorodičiek

28.3.2018

NEMOCNICA Bánovce, člen skupiny AGEL, zvyšuje povedomie o ochrane ľudského života pred narodením. Počas predpôrodnej prípravy dokáže zdravotnícky personál odpovedať na mnohé otázky, obzvlášť od žien, ktoré sa mamičkou stanú po prvýkrát. V bánovskej nemocnici ju absolvuje približne 7 z 10 prvorodičiek.

Predpôrodná príprava má v živote budúcich mamičiek čoraz väčší  význam. O kurz majú záujem hlavne ženy zo širokého okolia. V priemere ich je takmer 60 percent z celkového počtu záujemkýň. Predpôrodný kurz absolvuje mesačne 50 budúcich rodičov.  

Tí oceňujú hlavne možnosť získať potrebné informácie na jednom mieste, venujú sa im erudovaní zdravotníci, ktorí odpovedajú na všetky otázky a podnety. Špecializované kurzy sa konajú každý pondelok. Každý prvý pondelok v mesiaci sú vítaní i  budúci oteckovia.

,,Predpôrodná príprava pomáha ženám najmä v tom, že získavajú prehľad o tom, čo ich čaká počas celého obdobia tehotenstva a po pôrode, ako majú zvládnuť nové situácie. Kurz psychofyzickej prípravy na pôrod úzko súvisí aj s ochranou nenarodeného dieťaťa. Edukácia v tomto smere vedie k lepšiemu pochopeniu, prehlbuje sa prirodzený materinský cit  a vzniká najužšie možné spojenie medzi nenarodeným dieťaťom a budúcou mamičkou,“ uviedla pôrodná asistentka Mária Melcerová.   

,,Absolvovanie predpôrodnej prípravy prináša ženám nové vedomosti o technikách na úľavu bolesti, o vhodných cvičeniach, na kurzoch nacvičujeme aj  rôzne spôsoby dýchania, čo je počas pôrodu veľmi nápomocné a správnym dýchaním dokáže rodička ľahšie zvládnuť  kontrakcie. Predpôrodná príprava je zároveň priestor na konzultácie. Je pravdou, že dokonca vyzývame mamičky, aby sa pýtali na čokoľvek. Ak majú akékoľvek otázky, pochybnosti, nech sa pýtajú. Dokonca je vhodné, keď si svoje otázky pripravia vopred a prinesú si ich spísané na papieri,“ vysvetlila Mária Melcerová.

NEMOCNICA Bánovce nezabezpečuje umelé prerušenie tehotenstva. Nemocnica sa skôr snaží aktívne komunikovať s budúcimi mamičkami, pravidelne zabezpečuje nové služby a podieľa sa na stúpajúcom počte pôrodov v zdravotníckom zariadení.  Predpôrodnú prípravu vedie certifikovaná pôrodná asistentka, mamičky získajú podrobnejšie informácie na webovej stránke alebo na telefónom čísle 0908 247 479.   

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL