Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica rozširuje zdravotnú starostlivosť na ortopedickej ambulancii

10.7.2018

NEMOCNICA Bánovce, člen skupiny AGEL, rozširuje ambulantnú zdravotnú starostlivosť v ortopédii. Od 1. júla došlo k zmene ordinačnej doby v ortopedickej ambulancii. Po novom bude lekár vyšetrovať pacientov každú stredu od 7:00 hod. do 17:00 hod..

Rozšírenie zdravotnej starostlivosti na ortopedickej ambulancii je reakciou na zvýšený záujem zo stany pacientov. Nemocnica sa chce zamerať najmä na zlepšenie dostupnosti ambulantného ortopedického vyšetrenia, ako aj na skvalitnenie a rozšírenie liečby na oddelení jednodňovej zdravotnej starostlivosti.

„Zatiaľ sme rozšírili ordinačné hodiny počas stredy, chceme vyhovieť aj zamestnaným ľuďom, ktorí uprednostňujú vyšetrenie v popoludňajších hodinách,“ uviedla MUDr. Mina Bobocká riaditeľka NEMOCNICE Bánovce. 

,,Väčšina pacientov vyhľadá odbornú pomoc ortopéda až pri existencii bolestivých príznakov. Štatistiky hovoria, že ortopedické príznaky má každý štvrtý pacient, ktorý navštívi svojho praktického lekára,“ dodala MUDr. Mina Bobocká.

Pri ortopedickom vyšetrení v ambulancii sa diagnostikujú najmä vrodené a získané poruchy kĺbov a chrbtice, ich poškodenie opotrebovaním alebo úrazom. Súčasťou vyšetrenia je anamnéza tzn. že pacient musí pravdivo informovať lekára o aktuálnych zdravotných problémoch a celkovom zdravotnom stave. Je potrebné uviesť aj zdravotné informácie o rodine, type zamestnania, voľnočasových aktivitách, ktoré by mohli ovplyvňovať zdravotný stav.

Lekár v ambulancii  vykoná  vyšetrenia pohmatom a manuálnymi technikami fyzikálne vyšetrenie, pričom pacient buď stojí, sedí alebo leží na vyšetrovacom lôžku.

Ortopedické vyšetrenie sa zväčša dopĺňajú zobrazovacími vyšetreniami napríklad röntgenovým vyšetrením (RTG), ultrazvukom (USG) alebo vyšetrením magnetickou rezonanciou (MR,MRI).

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL