Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Jednodňová chirurgia v bánovskej nemocnici už funguje v štandardnom režime

11.8.2020

Jednodňová zdravotná služba v Nemocnici AGEL Bánovce sa od pondelka 10. augusta vrátila k štandardnému režimu, avšak s jednou novinkou. Pred samotným zákrokom musí pacient byť testovaný na COVID-19 s negatívnym výsledkom.

Odbery sa v tomto prípade robia priamo v nemocnici. ,,Testovanie prebieha pár dní pred zákrokom, následne vzorky posielame do AGELLAB vo Zvolene. Až na základe negatívneho výsledku testu na koronavírus COVID-19 sa pristupuje k operácii. Chránený je tak pacient, ale aj náš zdravotnícky  personál,“ hovorí riaditeľka nemocnice MUDr. Mina Bobocká.

Na jednodňovej chirurgii v bánovskej nemocnici vykonávajú operačné zákroky špecialisti, ktorí majú k dispozícii moderné vybavenie a funguje v odboroch všeobecná chirurgia, ortopédia, urológia, plastická a estetická chirurgia a cievna chirurgia. ,,Najčastejšími zákrokmi v odbore ortopédia sú artroskopia ramena alebo kolena, členku, zápästia, ale aj iné drobné operačné zákroky. Chirurgické zákroky sa vykonávajú zväčša laparoskopicky, ide najmä o operácie hernií a žlčníka,“ hovorí MUDr. Mina Bobocká. Výnimkou na oddelení jednodňovej chirurgie nie sú ani operácie viečok, facelifting či úprava prsníkov.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL