Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

V bánovskej nemocnici otestovali počas víkendu 562 ľudí. Výborná organizácia, únava, ale aj ochota a profesionálny prístup zdravotníkov

2.11.2020

Nemocnica AGEL Bánovce sa počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za dva dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky 562 testovaným, z nich 12 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných. Ďalších 20 zdravotníkov podalo pomocnú ruku ako členovia odberových tímov mimo nemocnice.

,,V našom mobilnom odbernom mieste sme vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať naši kolegovia, ktorí práve neboli v službe, ako aj príbuzní našich zamestnancov. Organizovali sme aj platené PCR testy,“ hovorí riaditeľka nemocnice  MUDr. Mina Bobocká. Všetko prebiehalo pokojne, akcia bola veľmi dobre zorganizovaná. Priamo v nemocnici podstúpili testovanie aj všetci pacienti, ktorí boli hospitalizovaní na oddeleniach. ,,Je potešiteľné, že sme zaznamenali len 12 pozitívnych prípadov, z čoho sú traja pacienti,“ uviedla riaditeľka nemocnice.

Nemocnica aktuálne eviduje 9 pozitívnych pacientov, z nich zatiaľ nikto nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pozitívnych je celkovo 13 zamestnancov, ďalších 5 je v karanténe. 

,,Rada by som úprimne poďakovala všetkým zamestnancom nemocnice za ich víkendové nasadenie, ochotu, trpezlivosť a vytrvalosť počas náročného testovania, skvelú organizáciu, logistiku a zabezpečenie dostatočného množstva osobných ochranných prostriedkov. Napriek únave všetci spravili maximum pre bezproblémový priebeh testovania,“ dodala MUDr. Mina Bobocká.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL