Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

V bánoveckej nemocnici rozšíria odberové časy na testovanie PCR testom

30.11.2020

Nemocnici AGEL Bánovce sa zatiaľ darí zvládať ťažké obdobie pandémie koronavírusu. Hoci v nemocnici zaznamenali značný počet covid pozitívnych zamestnancov aj pacientov, vďaka organizačným opatreniam, ktoré prijalo vedenie, sa darí po celý čas chod nemocnice zachovať. Zdá sa, že najťažšie obdobie má nemocnica za sebou, aj keď koniec pandémie je zatiaľ veľmi ťažko predpokladať.

K dnešnému ránu evidujeme 19 pozitívnych zamestnancov, čo je takmer o polovicu menej ako v uplynulých týždňoch. Staráme sa aktuálne o 6 covid pozitívnych pacientov, 3 ďalší sú v karanténe,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká. Nemocnica má reprofilizovaných 15 lôžok pre pacientov s koronavírusom, takže kapacita nateraz postačuje.

,,Za minulý týždeň, sme vykonali 524 antigénových testov, z nich 57 bolo pozitívnych. Zo 145 ľudí, ktorí boli testovaní najspoľahlivejším PCR testov, vyšiel pozitívny test 18,“ dodala riaditeľka. Nemocnica tento týždeň rozširuje aj hodiny na mobilnom odberovom mieste pre záujemcov o PCR testovanie.  To bude možné  v pondelok od 8:00-12:00 hod. a v piatok potom pre záujemcov s covid pasom, ako aj samoplatcov. Bezplatné antigénové testovanie zostáva nezmenené, a to od 8:00 do 14:00 hod.

Pozitívnou správou pre pacientov je aj postupné zvyšovanie počtu plánovaných operácií. V nemocnici naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia vrátane zákazu návštev.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL