Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Riaditeľka bánoveckej nemocnice má originálne záľuby

11.12.2020

Nikto by to do nej nepovedal. Riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká trávi väčšinu dní od skorého rána až do neskorého večera v nemocnici, na jednotlivých oddeleniach, rieši aktuálnu koronakrízu. Zároveň je aj primárkou oddelenia dlhodobo chorých. Ako jedna z mála v nemocnici sa zatiaľ koronavírusu ubránila. Nám sa podarilo zistiť, že po príchode domov je úplne inou ženou – z manažérky a lekárky sa stáva zručná remeselníčka a milovníčka zvierat. Podarilo sa nám ju presvedčiť, aby nám niečo z týchto svojich tajomstiev prezradila.

Vaše povolanie si vyžaduje veľa času, sústredenie a psychickú aktivitu, dokážete si popri ňom nájsť čas aj na relax?

Samozrejme, moje kombinované povolanie lekára -geriatra a manažéra, ktoré je veľmi náročné hlavne na psychiku, a to si vyžaduje určitú psychohygienu. Preto mám veľa záujmov a veľa priateľov, ktorí sú nielen z medicínskeho prostredia.

Čomu sa teda najradšej venujete vo voľnom čase?

Voľný čas sa snažím tráviť s manželom, rodinou, blízkymi a priateľmi, ktorých mám veľmi rada, som taký filantrop, ako hovoria moji známi. V neposlednom rade musím spomenúť aj moju ďalšiu lásku – kocúrika Jamala.  Je to riadny člen našej rodiny, so všetkým, čo k tomu patrí, chvíľami radosti, ale aj starosti.  Priznám sa, že niekedy cez víkend si rada poleňoším pri telke a mojom obľúbenom Herculovi Poirotovi. Tiež milujem dovolenky, slnko,  more a biele pláže.

A čo vaše nezvyčajné koníčky?

Áno, mám ich veľa, určite to už na mňa niekto prezradil. Milujem remeselnú prácu rukami. Mám veľkú predstavivosť a fantáziu, stále ma láka móda, nevšedné veci, navrhovanie vlastných odevných modelov, šperkov, aranžmány z kvetov, zdokonaľovanie takmer všetkého, čo sa manuálne a s fantáziou dá prikrášliť, spraviť originálnym a iným. Chce to veľmi veľa času, ale je to perfektné odreagovanie. Sústredíte sa len na to, aby sa to podarilo, je to detailná práca, ktorá mi nedovolí myslieť na iné, a to je pre mňa relax. Radosť z výsledku je potom už len čerešnička na torte.

Čo všetko tvoríte a aký je ďalší osud vašich výtvorov? Nechávate si ich doma, alebo ich rozdávate?

Sem tam si sadnem k šijaciemu stroju, baví ma vytvárať si originálne kúsky, prerábať odevy,  do každého vložiť niečo svoje. Tiež vyrábam šperky, náramky, náhrdelníky, náušnice, rôzne ozdoby. Milujem farby a rôzne kombinácie materiálov. Všetky moje dielka sú viac menej darčeky pre rodinu a priateľov.

Aké sú reakcie vašej rodiny, priateľov na tento váš koníček? Mnohých určite prekvapili drobné darčeky, ktoré sa im zjavili na stole, v kancelárii, prišli poštou...

Myslím si, že pozitívne. Veľmi ma teší, keď vidím, že si moje výtvory našli miesto u spokojného majiteľa, ktorý to vôbec nečaká, že s úsmevom napíšu, alebo poďakujú, že im to skrášlilo deň a bežnú realitu. 

Vedia aj vaši kolegovia o vašej záľube? Obdarovali ste  pri nejakej príležitosti už aj niekoho z nich?

Áno vedia, mnohí sa čudujú, že sa venujem takej záľube a najmä, že si na ňu  pri mojej práci nájdem čas. Viacerým kolegyniam som podarovala mnou vyrábané šperky, ktoré nosia. To je pre mňa také pohladenia na duši.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL