Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Aktuálna situácia v Nemocnici AGEL Bánovce. Na základe príkazu ministra nemocnica poskytuje len neodkladnú starostlivosť

4.1.2021

Nemocnici AGEL Bánovce sa podarilo zvládnuť sviatočné dni, aj keď situácia s vývojom pandémie koronavírusu v regióne nie je dobrá. Nemocnica je na základe príkazu ministra zdravotníctva na zozname 43 zdravotníckych zariadení, ktoré môžu poskytovať do konca januára len akútnu zdravotnú starostlivosť.

K dnešnému ránu evidujeme 20 pozitívnych zamestnancov, v karanténe sú ďalší 3 zamestnanci. „Staráme sa aktuálne o 12 covid pozitívnych pacientov, 3 ďalší sú v karanténe,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká. Nemocnica má reprofilizovaných 15 lôžok pre pacientov s koronavírusom.  Na základe príkazu ministra zdravotníctva musela nemocnica urobiť organizačné opatrenia: „V tejto chvíli je úplne zastavená plánovaná operatíva, obmedziť sme museli činnosť jednodňovej zdravotnej starostlivosti,  v činnosti zostáva  interné oddelenie, oddelenie dlhodobo chorých  a  reprofilizovali sme ďalších 8 covidových kyslíkových lôžok,“ uviedla riaditeľka.

V nemocnici pokračuje aj bezplatné antigénové a PCR testovanie v mobilnom odberovom mieste.

V nemocnici naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia vrátane zákazu návštev.

V priebehu najbližších dní nemocnica počíta s dodaním očkovacích látok proti koronavírusu a plánuje zaočkovať všetkých svojich zamestnancov.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL