Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica AGEL Bánovce má nominantku na Slovenku roka v kategórii Zdravotníctvo

24.2.2021

Nemocnica AGEL Bánovce sa môže pochváliť, že v jej radoch pracuje Erika Mišiaková, námestníčka pre ošetrovateľstvo, ktorá je nominovaná v prestížnej ankete na Slovensku roka 2021 v kategórii Zdravotníctvo. Skúsená zdravotníčka, vždy milá, usmievavá, ochotná pomôcť a poradiť, ale v krízových situáciách aj rozhodnúť a prijať zodpovednosť, patrí k nemocnici už 15 rokov. Nominácia na Slovensku roka je ocenením jej práce, ktoré je zároveň jej poslaním, ale aj skvelým menom pre nemocnicu.

Rodená Nitričanka považuje za najväčšiu hodnotu zdravie. To je to, po čom túži najviac. Pre svoju dcéru stojacu na prahu dospelosti, pre manžela, rodičov, priateľov, kolegov a dokonca aj pre ľudí, ktorých vôbec nepozná. Lebo, ako sama hovorí: ,,Zdravie a rodina sú základ všetkého, lebo len s nimi sa môžeme tešiť z toho, čo nám život ponúka.“ V časoch, keď nový koronavírus narušil bežný chod nemocnice, patrila Erika hneď od začiatku k zdravotníkom, ktorí nepodľahli strachu. Od začiatku pandémie stála v prvej línii a obetovala mnoho voľného času, aby pomohla nielen nemocnici, ale predovšetkým pacientom. Uniformu sestry striedala s ochranným odevom, v ktorom trávila dlhé hodiny pri antigénových či PCR testovaniach v mobilnom odberovom mieste. A ako spomínajú kolegovia, hoci jej spod neho vykúkali iba oči, všetci v nich videli jej nádej a odhodlanie bojovať za návrat do normálneho života a za zdravie, a tak je tomu do dnes.

Pre svoje povolanie sa rozhodla už v detstve, po ukončení Strednej zdravotníckej školy v Martine začala pracovať ako zdravotná sestra na III. internej klinike Univerzitnej nemocnice Bratislava a postupne sa prepracovala na asistentku a sestričku profesora  Mirona Šramku na Neurochirurgickej klinike.  Po jeho boku stála pri zrode novej a samostatnej Kliniky stereotaktickej rádiochirurgie v Onkologickom ústave sv. Alžbety. ,,Práca pod vedením prof. Šramku mi dala do života nielen mnoho nových vedomostí, ale aj obrovskú pokoru a vďačnosť,“ hovorí E. Mišiaková. A tú je cítiť z každého jej slova.  Popri práci vyštudovala ošetrovateľstvo na Fakulte zdravotníctva a sociálnej práce Trnavskej univerzity a po deviatich rokoch sa z Bratislavy vrátila do rodnej Nitrice a založila si rodinu. Po materskej dovolenke dostala  ponuku pracovať v bánovskej nemocnici. Ako manažér dennej zmeny na 50 lôžkovom Oddelení dlhodobo chorých už 15 rokov pôsobí ako pravá ruka primárky a riaditeľky nemocnice MUDr. Miny Bobockej. Vďaka svojej obetavosti a precíznosti zároveň vykonáva funkciu námestníčky pre ošetrovateľstvo a zastáva aj pozíciu zdravotnej sestry v geriatrickej ambulancii. Ak by ste sa Eriky spýtali, aká je práca so seniormi, jej odpoveď je stručná a výstižná: ,,Krásna. Prežívam  úprimnú radosť z každého pacienta, ktorý sa z nemocnice vracia do bežného života zbavený bolesti a obmedzení spôsobených ochoreniami súvisiacimi so seniorským vekom,“ dodáva skromná adeptka na titul zdravotníckej Slovenky roka.

Hlasovať  za Eriku Mišiakovú v ankete Slovenska roka je možné do 28. mája 2021 do 12:00, a to  prostredníctvom SMS na číslo 7504 v tvare SR (medzera) 28, alebo online na https://www.slovenkaroka.sk/hlasovanie/.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL