Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica AGEL Bánovce má nový anestéziologický prístroj

4.3.2021

Nemocnica AGEL Bánovce v rámci modernizácie svojho prístrojového vybavenia zabezpečila úplne nový anestéziologický prístroj. Moderný prístroj za vyše 22 000 EUR zadovážila nemocnica z vlastných zdrojov a patrí medzi špičkové stroje na trhu.

Anestéziologický prístroj  GE Healthcare Carestation 650 s monitorom vitálnych funkcií GE Healthcare B125 je univerzálny anestetický  systém s ľahkým  používaním. Navrhnutý je tak,  aby pomáhal lekárom dodávať spoľahlivú anestetickú starostlivosť tým, že používa  nízke a minimálne prietoky vrátane minimal  flow  a low flow anestézie aj pre  dlhotrvajúce, náročné a  komplikované  operačné výkony. Pozostáva z anestéziologického prístroja na mobilnom podvozku, ventilačnej jednotky a monitora vitálnych funkcií.  Použiteľný je pre novorodencov, deti aj dospelých. Ide o modulárny monitorovací systém s grafickým aj numerickým zobrazením všetkých monitorovaných parametrov.

Vďaka tomuto prístroju má lekár kompletný prehľad o aktuálnom stave pacienta. Obsahuje jednotky pre monitorovanie EKG, neinvazívne meranie krvného tlaku, saturáciu vdychovaného kyslíka, telesnú teplotu, respiráciu, vdychované a vydychované hodnoty O2, N2O.  EtCO2- hodnoty  vdychovaného a vydychovaného CO2,“ vysvetľuje riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká.  

,,Počas celkovej anestézie lekár – anestéziológ podáva anestéziu a riadi dýchanie pacienta aj prostredníctvom anestéziologického prístroja, ktorým kontroluje životné funkcie pomocou špeciálnej monitorovacej techniky. Anestéziologický prístroj tejto značky je špičkou medzi anestéziologickými prístrojmi a najmä, je o 15 rokov modernejší ako ten predchádzajúci. Aby ste mali predstavu, je to ako s autami, porovnajte si 15 ročné a novučičké auto,“ porovnáva PhDr. Andrea Kusá, vedúca sestra jednodňovej zdravotnej starostlivosti a zástupkyňa námestníčky pre ošetrovateľstvo Nemocnice AGEL Bánovce.

Obrazovka  anestéziologického  prístroja zobrazuje  merané  ventilačné  parametre,  aktuálne  tlaky a prietoky v dýchacích cestách,  alarmové hodnoty. Prechod z riadenej na manuálnu ventiláciu alebo naopak je riešený u tohto prístroja v jednom kroku. Obrazovka dokáže súčasne zobraziť tri krivky meraných parametrov a spirometrickú sľučku vrátane príslušných údajov o dýchaní v reálnom čase.

Dýchací systém so spätným vdychovaním pre dospelých a deti, umožňuje počas anestézie spontánne dýchanie pacienta, ako aj riadenú a podpornú ventiláciu manuálne i mechanicky.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL