Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Pandémia je tu s nami už rok. Na ktorý deň bánovská lekárka nikdy nezabudne?

5.3.2021

Pandémia koronavírusu je tu s nami už rok a zdravotníci si siahli na dno svojich ľudských síl. Presne 6. marca 2020 bol na Slovensku zaznamenaný prvý prípad koronavírusu. Počas prvých mesiacov nikto ani len nepredpokladal, že po roku budú prípady nakazených koronavírusom stúpať a už vôbec nie, že denne budú po celom Slovensku umierať desiatky ľudí. Lekárov a sestry zasiahla táto situácia profesijne, ale aj osobne a my sme sa pýtali doktorky z Nemocnice AGEL Bánovce, na ktorý deň počas pandémie nikdy nezabudne.

MUDr. Anna Zelenáková, lekárka z algeziologickej ambulancie spomína, že jej najviac v pamäti utkvel začiatok pandémie. ,,Boli to pocity zúfalstva a strachu, pretože sme nevedeli, čo nás čaká. Začala som sa pripravovať, že najbližšie obdobie budem pomáhať v boji proti pandémii a rodinu ani neuvidím,“ hovorí. ,,Pamätám si, ako som cestovala ráno do práce a nikde nikoho. Popoludní bolo pusté okolie nemocnice a námestie pripomínalo situáciu z apokalyptického sci-fi filmu. Bol to pre mňa veľmi silný moment, kedy ma napĺňala úzkosť, ale zároveň aj odhodlanie vrátiť svet do starých koľají. Pamätám si aj pozitívny moment, a to keď som v decembri videla v televízii začiatok očkovania. Ten okamih naplnil nádejou na ukončenie pandémie,“ dodáva MUDr. Zelenáková.

Odvtedy tisíce zdravotníkov po celom Slovensku stále statočne bojujú za záchranu životov pacientov s koronavírusom. Napriek ťažkej situácii a neurčitosti, do kedy pandémia potrvá sú dennodenne v prvej línii.

Zdravotníci aj odborníci sa jednoznačne zhodujú – v tejto ťažkej dobe je potrebné dávať si pozor na seba aj na svojich blízkych a dodržiavať hygienické nariadenia. Rúško, odstup, ruky – tri základné pravidlá, ktoré pre spoločnosť znamenajú veľa.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL