Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Nemocnica AGEL Bánovce zaznamenala pokles pacientov s koronavírusom

29.3.2021

Nemocnica AGEL Bánovce si po týždňoch extrémneho nasadenia môže aspoň z časti vydýchnuť. Za uplynulé dni totiž zaznamenala pokles pacientov s koronavírusom, pozitívne sú aj čísla zdravotníkov s covid-19. Všetci dúfajú, že situácia sa bude už len zlepšovať. V nemocnici však stále platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 14 pacientom s koronavírusom, 2 ďalší sú suspektní. Naše kapacity sa teda trošku uvoľnili, je to prísľub veríme že k trvalému zlepšeniu vývoja pandémie. Všetci kolegovia naozaj pracovali na hranici možného nasadenia ľudských síl aj prostriedkov. Za to im patrí všetkým obrovská vďaka,“ uviedla riaditeľa Nemocnice AGEL Bánovce MUDr. Mina Bobocká. Z radov zamestnancov ešte chýba 27 kolegov, z nich 11 má koronavírus, ďalší sú na OČR alebo na PN z iného dôvodu.  

„V uplynulom týždni bánovská nemocnica realizovala 129 PCR testov, z nich 27 malo výsledok pozitívny. Zo 713 antigénových testov boli pozitívni len 4 testovaní, aj to dokazuje pozitívny trend vývoja pandémie,“ priblížila aktuálne čísla riaditeľka nemocnice. Nemocnica je aj oficiálnym vakcinačným miestom, do dnešného dňa zaočkovala vyše 4300 registrovaných záujemcov. „Denne zaočkujeme cca 180 ľudí, z našich zamestnancov sa už dalo zaočkovať 130,“ dodala MUDr. Bobocká.

Okrem bezplatného antigénového testovania je  pre samoplatcov v bánovskom mobilnom odberovom mieste dostupný aj nový druh antigénového testu šetrnejšou metódou výteru z prednej časti nosa, alebo PCR test zo slín, kde pri pozitívnom výsledku testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu koronavírusu. Objednať na tieto testy sa dá na portáli www.agellab.sk.

V zmysle protipandemických opatrení v nemocnici stále platí zákaz návštev a vykonávajú sa len urgentné operačné zákroky.  

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL