Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Operácie v Nemocnici AGEL Bánovce už v bežnom režime

23.4.2021

Nemocnica AGEL Bánovce vďaka výrazne zlepšenej pandemickej situácii mohla nabehnúť na štandardný režim a hlási návrat k normálnemu stavu aj v oblasti plánovaných operácií. Je to veľmi dobrá informácia pre pacientov, ktorých zákroky sa museli odložiť, keďže sa realizovali len akútne operácie. Nemocnica už nemá žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, takže aj po stránke personálnej a technickej je plne vybavená realizovať odložené operácie.

„Som rada, že najhoršie obdobie v histórii nemocnice máme za sebou a dúfam, že tento stav je už definitívny. Vďaka pozitívnemu vývoju s pandémiou koronavírusu sme obnovili plánovanú operatívu v oblasti jednodňovej zdravotnej starostlivosti, nabehli sme už na klasický režim spred pandémie,“ objasnila riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce Mina Bobocká. Nemocnica najčastejšie realizuje artroskopické operácie ramena a kolena a brušné operácie, najmä  operácie žlčníkov a hernií.

„Poprosím pacientov o trpezlivosť, za posledné mesiace sme odložili stovky operácií, budeme sa snažiť všetkým vyhovieť, istý čas to však potrvá,“ vysvetlila Mina Bobocká. Nemocnica aktuálne neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, v karanténe má je ešte 6 zamestnancov. Hospitalizovaní sú ešte 3  pacienti s koronavírusom, 1 je suspektný, čísla sú však každým dňom lepšie.

Hoci sa pandemická situácia zlepšuje, protipandemické opatrenia v nemocnici naďalej platia, rovnako je stále v platnosti zákaz návštev pacientov. Nemocnica stále prevádzkuje mobilné odberové miesto, kde je možné sa dať otestovať na koronavírus a jej prioritou je aj očkovacie centrum. „Do dnešného dňa sme zaočkovali viac ako 7000 registrovaných záujemcov, prvo aj druho očkovancov, zo zamestnancov už máme zaočkovaných 70 % kolegov,“ dodala riaditeľka nemocnice.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL