Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica uvoľňuje opatrenia. Od dnes je možné navštíviť v nemocnici príbuzného za dodržania stanovených podmienok

17.5.2021

Nemocnica AGEL Bánovce pristúpila k zásadnej zmene svojho režimu. Po dlhých mesiacoch je možné od dnes navštíviť v nemocnici pacientov. Každý príbuzný však bude musieť dodržať prísne pravidlá aj časový harmonogram. Je to vďaka zlepšeniu pandemickej situácie a novému usmerneniu Ministerstva zdravotníctva SR.

Nemocnica AGEL Bánovce počas celej pandemickej situácie veľmi citlivo pristupovala k skĺbeniu prísnych pandemických opatrení, zákazu návštev pacientov, ale aj s ohľadom na príbuzných a snahou byť v súlade s právami pacientov. „Návštevy pacientov boli v našej nemocnici mesiace zakázané, preto sme veľmi radi, že vzhľadom na zlepšujúcu sa situáciu ich opäť môžeme povoliť. Samozrejme, vstup na oddelenia bude povolený za dodržania prísnych podmienok,“ hovorí riaditeľka bánovskej nemocnice MUDr. Mina Bobocká.

Zatiaľ je stanovené, že v čase návštevných hodín, medzi 14.00 hod až 16.00 hod každý deň bude možné, aby jeden, maximálne dvaja príbuzní, navštívili jedného pacienta s tým, že sa musia preukázať potvrdením, že boli zaočkovaní proti koronavírusu, alebo že toto ochorenie prekonali, alebo musia disponovať negatívnym antigénovým testom, nie starším ako 24 hodín, alebo PCR testom nie starším ako 72 hodín. „Návšteva bude limitovaná na 15 minút pre jedného pacienta. Samozrejmosťou je použitie respirátora, dezinfekcia rúk a dodržanie protiepidemiologických opatrení. Vzhľadom na zlepšenie pandemickej situácie je to logický krok, ktorý pomôže všetkým, aj pacientom aj príbuzným, musí to však byť koordinované,“ vysvetľuje nové pravidlá riaditeľka nemocnice. Návštevy na covid oddelení nemocnice ostávajú aj naďalej zakázané. Vstupy na návštevu za pacientom sa budú kontrolovať zamestnancami nemocnice.

Nemocnica AGEL Bánovce k dnešnému dňu eviduje už len jedného pacienta s koronavírusom na bežnom lôžku, žiadny nie je suspektný. Spomedzi zamestnancov je z dôvodu covid-19 na PN ešte 5 ľudí. Nemocnica už celkovo zaočkovala 70% svojich kolegov proti koronavírusu. Vo svojom očkovacom centre zvyšuje počet denných očkovaní zo 190 na 240, pričom všetci musia byť registrovaní na www.korona.gov.sk.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL