Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Prvý polrok 2021 bol v bánovskej nemocnici náročný, vďaka spolupatričnosti zdravotníkov ale úspešne zvládnutý

26.7.2021

Prvý polrok 2021 bol obdobím, ktoré bolo pre vedenie aj zdravotníkov v Nemocnici AGEL Bánovce mimoriadne náročné. Kvôli pandémii sa prvoradým stal boj proti koronavírusu, záchrana životov covidových pacientov a tiež udržanie chodu nemocnice kvôli veľkému výpadku zdravotníkov či už kvôli koronavírusu alebo iným dôvodom.

„Prvé mesiace roku 2021 sa niesli v znamení 2. vlny pandémie COVID-19, ktorá vrcholila u nás vo februári a marci. Prechodne sme reprofilizovali ďalšie lôžka jednodňovej chirurgie, zároveň sme pokračovali v testovaní antigénovými aj PCR testami v mobilnom odberovom mieste,“ hovorí MUDr. Mário Drozdík, námestník bánovskej nemocnice. Ďalšou novinkou v zdravotníctve bola vakcinácia a vytvorenie vakcinačného centra. „Skĺbiť starostlivosť o covidových pacientov, testovanie a vakcináciu, a pritom udržiavať chod nemocnice, bolo veľmi náročné z hľadiska personálneho, ale aj materiálno-technologického. Vďaka nasadeniu personálu sme to ale zvládli,“ dopĺňa ho riaditeľka nemocnice MUDr. Mina Bobocká. Postupným zlepšovaním epidemiologickej situácie a uvoľňovaním opatrení bánovská nemocnica otvorila Jednodňovú zdravotnú starostlivosť, ktorá od apríla 2021 pracuje v plnohodnotnom režime.

„V celom období 2. vlny pandémie treba vyzdvihnúť spolupatričnosť, ochotu a hlavne profesionalitu zamestnancov. Veľmi často bolo počuť slová samozrejme, určite , hneď.... Pacienti boli akísi milší, tolerantnejší. Mnoho vypätých situácii sa podarilo vyriešiť úsmevom a vzájomným rešpektom,“ dodáva MUDr. Mário Drozdík. Podľa jeho slov bolo ošetrených zhruba o 30 % pacientov menej ako v rokoch bez covidu a zaznamenali aj pokles hospitalizácií necovidových pacientov, pod čo sa podpísali aj dočasné uzavretie Jednodňovej zdravotnej starostlivosti a obmedzený režim Oddelenia dlhodobo chorých pre nedostatok personálu.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL