Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Vďaka kolegom z bánovskej nemocnici a NADÁCII AGEL pôjde ošetrovateľ Peter na rehabilitačný pobyt

27.7.2021

Pandemická situácia bola náročná pre každého z nás. Zdravotníci z prvej línie denne čelili koronavírusu a Peter, ošetrovateľ z Oddelenia dlhodobo chorých v Nemocnici AGEL Bánovce, patril medzi nich. Začiatkom februára sa týmto vírusom nakazil a zmenil mu život na nepoznanie. Dodnes sa vyrovnáva so zdravotnými problémami, ktoré mu koronavírus spôsobil, avšak vďaka jeho kolegom a NADÁCII AGEL pôjde na rehabilitačný pobyt, ktorý mu pomôže tieto následky prekonať.

„Peter Hric... Peťo.... syn, brat, oddaný manžel, starostlivý otec... Pre nás najmä zodpovedný kolega a kamarát. Ošetrovateľ v Nemocnici AGEL Bánovce. Na oddeleniach dlhodobo chorých, chirurgie a jednodňovej chirurgie spolu odrobil v našom zariadení 18 rokov.“ Takto sa začína list, ktorý napísali jeho kolegovia NADÁCII AGEL a v rámci projektu Plníme sny s NADÁCIOU AGEL mu vysnívali rehabilitačný pobyt.

Prvého februára Peter pocítil príznaky ochorenia, ktoré následne potvrdil aj pozitívny výsledok testu. Išiel domov do karantény, liečiť sa. Po dvoch týždňoch domácej liečby sa jeho stav zhoršil, rýchla zdravotná pomoc, ktorú mu privolala manželka, ho previezla na infekčné oddelenie trenčianskej nemocnice. Tam bol liečený high- flow ventiláciou, jeho stav sa však zhoršoval, nakoniec ho preložili na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny a uviedli do umelého spánku s umelou pľúcnou ventiláciou. „Dnes je po mesiacoch od začiatku ochorenia hospitalizovaný na Oddelení dlhodobo chorých v našom zariadení, kde sa doliečuje a rehabilituje. Učí sa chodiť, postarať sa o seba, aby sa mohol postarať o svoju rodinu, svoju dcérku, ktorú keď spomína, tlačia sa mu slzy do očí,“ pokračujú zdravotníci bánovskej nemocnice v liste pre nadáciu.

Tá reagovala okamžite. „Napriek neuveriteľnému vypätiu zdravotníkov v posledných mesiacoch pandémie nezabudli na svojho kolegu, priateľa a napísali nám prosbou o splnenia sna pre Petra a vysnívali sen na rehabilitačný pobyt s doprovodom, aby mu pomohol prekonať následky ochorenia covid-19. Tento sen nemohla NADÁCIA AGEL nesplniť. Šek na 5 052 EUR bol pre Petra Hrica utajeným prekvapením od kolegov a priateľov v nemocnici, v ktorej dlhé roky pracuje a stál tiež pri lôžkach pacientom s covidom,“ hovorí riaditeľka NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková. „Odovzdávanie šeku sa uskutočnilo vo výbornej atmosfére a sme veľmi radi, že sme dokázali pomôcť, Petrovi želáme veľa zdravia a skoré uzdravenie,“ dodáva.

NADÁCIA AGEL pôsobí od roku 2017 aj na Slovensku. Od svojho pôsobenie pomohla 373 žiadateľom a finančná čiastka presiahla 250 000 EUR. Prostredníctvom charitatívnych projektov podporujú hendikepovaných, ľudí v ťažkých životných situáciách, zamestnancov zdravotníckych zariadení, deti či seniorov. NADÁCIA AGEL je mimovládna nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Naším poslaním je pomáhať osobám s hendikepom a potrebným organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL