Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica očkuje dva dni v týždni Pre veľký nápor však zdravotníci odporúčajú sa vopred zaregistrovať

9.11.2021

Nemocnica AGEL Bánovce má ako jedna z mála nemocníc v priebiehajúcej III. vlne pandémie priaznivú pandemickú situáciu. K dnešnému dňu neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca a má len troch suspektných pacientov. Vzhľadom na zvýšený záujem ľudí o očkovanie nemocnica upravila režim vakcinácie proti koronavírusu.

„Vývoj pandémie v našej nemocnici je zatiaľ priaznivý, z hospitalizovaných pacientov sú len 3 suspektní a zo zamestnancov nie je covid pozitívny nikto,“ informoval MUDr. Mário Drozdík, námestník pre liečebnopreventívnu starostlivosť. Od dnešného dňa v nemocnici dochádza z dôvodu veľkého nárastu záujemcov o očkovanie k zmene harmonogramu. „Vakcinujeme dva dni v týždni v utorok a v piatok v čase  7:30 - 11:00 hod., v tomto čase sa budú očkovať len zaregistrovaní záujemcovia. Pre neregistrovaných záujemcov o očkovanie je vyhradený čas od 12:00 do 14:30 hod., musíme však upozorniť, že čakacie doby u neregistrovaných sú podstatne dlhšie. K tomuto kroku sme pristúpili hlavne preto, aby nemocnica mala k dispozícii dostatok vakcín, pretože je veľmi ťažké predpokladať, koľko nezaregistrovaných ľudí do vakcinačného centra príde,“ vysvetľuje zmenu námestník.

„V nemocnici sme doteraz  podali takmer 24 200 dávok vakcíny proti koronavírusu, očkujeme prvou, druhou aj treťou dávkou a teší nás, že zo strany občanov sa záujem o očkovanie každým dňom zvyšuje,“ hovorí MUDr. Anna Zelenáková z vakcinačného centra Nemocnice AGEL Bánovce. „Momentálne máme podaných 441 dávok tretej dávky a ďalších 600 ľudí v čakárni.“  

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL