Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica spúšťa očkovanie vakcínou Nuvaxovid

16.3.2022

Nemocnica AGEL Bánovce dnešným dňom začína s očkovaním vakcínou Nuvaxovid od spoločnosti Novavax. Je určená pre tých, ktorí sa doteraz dostupnými vakcínami nemohli dať zaočkovať z medicínskych dôvodov, alebo majú výhrady voči m RNA vakcínam.

„Táto vakcína je vhodná aj pre tých, ktorí mali medicínsku kontraindikáciu na doteraz schválené vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Ide o proteínovú vakcínu, ktorá funguje na rovnakom princípe ako očkovacie látky, ktoré sa dlhodobo používajú napríklad proti chrípke, žltačke či rakovine krčka maternice,“ hovorí  MUDr. Anna Zelenáková, vedúca lekárka vakcinačného centra Nemocnice AGEL Bánovce.  Moderné mRNA vakcíny sa ukázali ako bezpečné a účinné, ale ak má človek napriek tomu výhrady k tomuto typu vakcín, vakcína od spoločnosti Novavax predstavuje tradičnejšiu alternatívu.

„Vakcínu je možno podať ako prvú a druhú dávku očkovania proti Covid-19, v prípade tretej dávky ešte nie sú k dispozícii usmernenia“ vysvetľuje MUDr. Zelenáková.  Očkovanie vakcínou Nuvaxovid bude možné  každý utorok v čase od 12:00 do 13:00 hod., od 13:00 do 14:00 budú zdravotníci naďalej očkovať vakcínou od Pfizer BioNTech. Zdravotníci odporúčajú vopred sa registrovať cez portál korona.gov.sk, v uvedených časoch však zaočkujú aj záujemcov bez predošlej registrácie.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL