Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Unikátna terapia v bánovskej nemocnici pomáha pacientom s bolesťami kĺbov

18.7.2022

Unikátna terapia s názvom TriJALUX je výnimočná tým, že pacientov lieči bez použitia ihly a jej cieľom je liečba artropatií v kompletnom rozsahu. Už niekoľko mesiacov pomáha pacientom v Nemocnici AGEL Bánovce zbaviť sa bolesti.

„Sme veľmi milo prekvapení, aký je záujem o liečbu Trijaluxom, keďže je to niečo nové. S príchodom prázdnin sa počet pacientov znížil, ale to je štandard na všetkých ambulanciách. Trijalux má protizápalový účinok, ide o kombináciu rádiofrekvenčnej simulácie, ultrazvukovej tlakovej vlny a 10 Hz stimulácie. Ozón pôsobí na podporu mikrocirkulácie, ďalšou výhodou je aj použitie kyseliny hyalurónovej s trojitou molekulovou hmotnosťou, ktorá pôsobí ako kĺbový lubrikant, ochrana chrupavky, zmierňuje bolesti a urýchľuje regeneračné procesy,“ hovorí námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Erika Mišiaková. Podľa jej slov tento typ terapie vyhľadávajú predovšetkým pacienti s bolesťami kolenných, ramenných a bedrových kĺbov. Priaznivé účinky rádiofrekvenčnej stimulácie a ultrazvukovej tlakovej vlny využívajú v rámci nemocnice aj na oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, kde ju denne aplikujú siedmim až desiatim pacientom. Rozšírenú spoplatnenú verziu, ktorá je spojená s aplikáciou kyseliny hyalurónovej, od februára zdravotníci podali 70 pacientom.

„Účinnosť je veľmi individuálna, závisí najmä od stupňa opotrebovania a poškodenia.  Väčšina pacientov, ktorí už liečbu absolvovali si pochvaľovali, mnohí nás chceli navštíviť aj opakovane,“ dodáva námestníčka. Pre viac informácií či prípadné dohodnutie termínu vyšetrenia nemocnica zriadila priamy telefonický kontakt na tel. 0915 693 991, linka je k dispozícii každý piatok v čase od 10:00 do 13:00 hod.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL