Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica spúšťa očkovanie vakcínou zameranou na variant Omicron

19.9.2022

V súvislosti s narastajúcim počtom prípadov ochorenia COVID-19 opäť stúpa záujem o očkovanie. Nemocnica AGEL Bánovce bude od piatku 23. septembra očkovať aj upravenou vakcínou Comirnaty Original/Omicron BA.1, ktorá sa okrem pôvodného variantu vírusu zameriava tiež na subvariant Omicron.

Adaptovaná vakcína je určená pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov. Podáva sa ako posilňujúca dávka, teda ako 3. alebo 4. dávka očkovacej schémy. „Je potrebné, aby záujemcovia mali za sebou prvé dve dávky očkovania, pričom upravená vakcína môže byť podaná po akejkoľvek inej vakcíne proti COVID-19. Odstup od podania druhej dávky by mal byť aspoň 3 mesiace, od tretej dávky 4 mesiace, po prekonaní ochorenia môžu pacienti očkovanie touto vakcínou podstúpiť po troch mesiacoch,“ vysvetľuje vedúca lekárka vakcinačného centra bánovskej nemocnice MUDr. Anna Zelenáková.

 

Zdravotníci vo vakcinačnom centre naďalej očkujú aj vakcínami Comirnaty od Pfizer BioNTech a Nuvaxovid od Novavaxu, a to každý párny týždeň, v utorok od 13.00 do 14.00 hod. Očkovanie adaptovanou vakcínou Comirnaty Original/Omicron BA.1 nemocnica spúšťa už tento piatok 23. septembra v čase od 10.00 do 12.00 hod. Na očkovanie sa záujemcovia môžu zaregistrovať cez portál www.korona.gov.sk, v uvedenom termíne sa však môžu dostaviť aj neregistrovaní záujemcovia o posilňujúcu dávku.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL