Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica rozšírila ordinačné hodiny vakcinačného centra

3.10.2022

V mesiaci október budú zdravotníci v Nemocnici AGEL Bánovce z dôvodu zvýšeného záujmu o vakcináciu proti ochoreniu COVID-19 očkovať každý utorok. Od septembra je záujemcom k dispozícii aj adaptovaná vakcína Comirnaty Original/Omicron BA.1, ktorá sa okrem pôvodného variantu vírusu zameriava tiež na subvariant omicron.

„Ako sme očakávali, s príchodom jesene rastie nielen počet prípadov ochorenia, ale aj záujem o očkovanie. Počas októbra budú teda pre záujemcov o očkovanie rozšírené ordinačné hodiny vakcinačného centra, a to každý utorok v čase od 12.00 do 14.00 hod.,“ uviedla vedúca lekárka vakcinačného centra bánovskej nemocnice MUDr. Anna Zelenáková s tým, že očkovanie aj naďalej prebieha na treťom poschodí nemocnice, v priestoroch bývalého detského oddelenia.

 

Adaptovaná vakcína, o ktorú je aktuálne najväčší záujem, je určená pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov. Podáva sa ako posilňujúca dávka, teda ako 3. alebo 4. dávka očkovacej schémy. „Je potrebné, aby záujemcovia mali za sebou prvé dve dávky očkovania, pričom adaptovaná vakcína môže byť podaná po akejkoľvek inej vakcíne proti COVID-19. Odstup od podania poslednej dávky alebo prekonania ochorenia by mal byť  aspoň 3 mesiace,“ upozorňuje MUDr. Zelenáková.

 

Zdravotníci vo vakcinačnom centre naďalej očkujú aj vakcínami Comirnaty od Pfizer/BioNTech a Nuvaxovid od Novavaxu. Na očkovanie sa záujemcovia môžu zaregistrovať cez portál www.korona.gov.sk, v uvedenom termíne sa však môžu dostaviť aj neregistrovaní záujemcovia o posilňujúcu dávku.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL