Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Na pôde bánovskej nemocnice sa vzdelávali sestry z celého okresu

17.10.2022

Nemocnica AGEL Bánovce bola po viac ako dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou opäť hostiteľom celookresného odborného seminára sestier, ktorý sa uskutočnil v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek v Bánovciach nad Bebravou.

„Vzhľadom na neprestajný rozvoj medicíny a ošetrovateľstva je dôležité, aby sa každý zdravotnícky pracovník neustále vzdelával. Práve vďaka vzdelávaniu svoju spôsobilosť nielen udržiavame, ale aj rozvíjame,“ uviedla PhDr. Andrea Kusá, ktorá sa stará o vzdelávanie sestier bánovskej nemocnice.

 

Dlhodobo nepriaznivá pandemická situácia sa odzrkadlila aj na možnosti organizovať semináre. „V období pandémie prebiehalo sústavné vzdelávanie väčšinou online, preto sme veľmi radi, že po dlhšej prestávke sme sa mohli konečne osobne stretnúť a v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek v Bánovciach nad Bebravou, ktorej predsedá Zuzana Jančovičová, vrchná sestra nášho rehabilitačného oddelenia, zorganizovať seminár priamo v priestoroch našej nemocnice,“ vysvetlila PhDr. Kusá.

 

Odborného seminára, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok 13. októbra, sa zúčastnilo 150 sestier z celého okresu. Odznelo na ňom dovedna 12 prednášok, v rámci ktorých sa sestry venovali napríklad špecifikám komunikácie s pacientom na operačnej sále, inkontinencii u žien, potrebe empatie v prístupe sestry, larvoterapii, náhlym príhodám v gynekológii, skúsenostiam s clostrídiovou enteritídou,  či ako sa môže z placenty stať umelecké dielo.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL