Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Novootvorená pľúcna ambulancia bánovskej nemocnice prijíma nových pacientov

12.1.2023

Nemocnica AGEL Bánovce rozšírila spektrum poskytovanej starostlivosti otvorením novej pneumologicko-ftizeologickej ambulancie. O pacientov sa v nej bude starať skúsená lekárka MUDr. Ľubica Schutová, MPH.

Pľúcna ambulancia ordinuje od 2. januára 2023 a poskytuje odbornú špecializovanú pneumologickú starostlivosť o široké spektrum dospelých pacientov s akútnymi aj chronickými pľúcnymi ochoreniami, vrátane odoslania pacientov na vyššie odborné vyšetrenie či hospitalizáciu do zdravotného zariadenia s celoslovenskou pôsobnosťou. „Výhodou našej ambulancie je umiestnenie priamo v nemocnici, s možnosťou realizácie laboratórnych vyšetrení, röntgenu a sonografie počas ordinačných hodín ambulancie a podľa individuálnych potrieb pacienta,“ vysvetľuje MUDr. Ľubica Schutová, MPH.

 

V prístrojovom vybavení pľúcnej ambulancie je samozrejmosťou spirometer s možnosťou realizácie bronchoprovokačných testov. „Vybavenie plánujeme rozšíriť aj o prístroj na vyšetrenie difúznej kapacity pľúc a bodypletyzmograf, už v najbližšej dobe by sme mali mať k dispozícii prístroje na skríning spánkového apnoe. Práve možnosť skríningu spánkového apnoe a v prípade potreby aj  následné objednanie do spánkového laboratória považujem za prednosť našej ambulancie,“ hovorí odborníčka.

 

MUDr. Ľubica Schutová, MPH vykonáva lekársku prax viac ako 14 rokov, pričom pracovala vo všeobecnej nemocnici na lôžkovej aj ambulantnej časti v odbore pneumológia a ftizeológia. Cenné odborné skúsenosti získala aj v špecializovanom zdravotníckom zariadení pre ústavnú aj kúpeľnú liečbu pľúcnych pacientov.

 

Ordinačné hodiny ambulancie sú v pondelok až piatok v čase od 7.00 do 15.00 hod. Na vyšetrenie zatiaľ nie je potrebné sa vopred objednať, vyšetrovaní sú pacienti z okresu Bánovce nad Bebravou, ostatní podľa dohovoru. K vyšetreniu je potrebné si doniesť zdravotnú dokumentáciu alebo výpis z nej a výmenný lístok od odosielajúceho lekára.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL